به گزارش شفاف ، تجزيه و تحليل كارشناسان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه در مجموع پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد. مطالعه وي كه به صورت آنلاين در مجله Circulation منتشر شد ، داده هاي رژيم غذايي و سلامتي حدود دو ميليون نفر در سراسر جهان …
بدن ما چقدر ميوه و سبزي نياز دارد؟ https://majale-rooz.ir/2021/10/بدن-ما-چقدر-ميوه-و-سبزي-نياز-دارد؟-2/ Sat, 02 Oct 2021 12:34:19 0000 تندرستي https://mail.majale-rooz.ir/2021/10/بدن-ما-چقدر-ميوه-و-سبزي-نياز-دارد؟-2/ به گزارش شفاف ، تجزيه و تحليل كارشناسان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه در مجموع پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد. مطالعه وي كه به صورت آنلاين در مجله Circulation منتشر شد ، داده هاي رژيم غذايي و سلامتي حدود دو ميليون نفر در سراسر جهان …
به گزارش شفاف ، تجزيه و تحليل كارشناسان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه در مجموع پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد.
مطالعه وي كه به صورت آنلاين در مجله Circulation منتشر شد ، داده هاي رژيم غذايي و سلامتي حدود دو ميليون نفر در سراسر جهان را تا 30 سال پيگيري كرد.
به گزارش دويچه وله ، در مقايسه با افرادي كه فقط دو وعده ميوه يا سبزيجات در روز مصرف مي كردند ، نتايج زير در افرادي كه پنج وعده از اين اقلام مصرف مي كردند به دست آمد:
– خطر مرگ به هر دليلي 13 درصد كمتر است
– خطر مرگ بر اثر بيماري قلبي يا سكته مغزي 12 درصد كمتر است
– خطر مرگ بر اثر سرطان 10 درصد كمتر است
– خطر مرگ ناشي از بيماريهاي تنفسي مانند بيماري مزمن انسدادي ريه 35 درصد كمتر است
به گفته دكتر دانيل وانگ ، نويسنده ارشد دانشكده پزشكي هاروارد ، ميوه ها و سبزيجات منابع اصلي مواد مغذي مختلف از جمله پتاسيم ، منيزيم ، فيبر و پلي فنول (تركيبات گياهي با خواص آنتي اكسيداني) هستند كه به ويژه براي سلامت قلب و عروق مفيد هستند. مطالعه و محقق: آنها با خون مرتبط هستند.
در بهترين حالت ، به گفته محققان ، مردم بايد دو وعده ميوه به علاوه سه وعده سبزيجات در روز بخورند.
بهترين مزاياي سلامتي ناشي از خوردن سبزيجات تيره (كلم پيچ ، اسفناج) و ميوه ها و سبزيجات غني از ويتامين C و بتاكاروتن (مركبات ، توت ها ، هويج) است. ويتامين C و بتاكاروتن آنتي اكسيدان هايي هستند كه ممكن است نقش مهمي در پيشگيري از سرطان داشته باشند.
نكته ديگر اين است كه طبق نتايج اين مطالعه ، خوردن بيش از پنج وعده ميوه يا سبزي در روز فايده بيشتري در كاهش خطر مرگ ندارد. دكتر وانگ خاطرنشان مي كند كه اگر يك روز به ميوه و سبزيجات دسترسي نداريد ، مي توانيد روزهاي ديگر كمي بيشتر از حد معمول غذا بخوريد تا ميانگين مصرف اين مواد در هفته افزايش يابد.
براي انجام اين كار ، نيازي به ايجاد تغييرات اساسي در وعده هاي غذايي معمولي خود نداريد. به عنوان مثال ، صبحانه شما مي تواند يك كاسه غلات با مقداري بلوبري يا تخم مرغ و گوجه فرنگي آب پز ، پياز و اسفناج باشد. ناهار مي تواند يك سالاد با ميوه ها و سبزيجات مورد علاقه شما باشد (شايد يك سالاد كلم و اسفناج با برش هاي گريپ فروت ، فلفل قرمز ، هويج) ، يك فنجان ماست با توت فرنگي يا يك اسموتي با كلم و انبه.
براي شام ، سبزيجاتي مانند بروكلي بخارپز يا كدو سبز و كدو بخوريد. اگر فرصتي براي خوردن سبزيجات كافي در طول روز نداريد ، يك سالاد عالي براي شام با مقدار زيادي سبزيجات رنگارنگ و مقداري پروتئين مانند مرغ كبابي يا ماهي آماده كنيد.