محققان يك شركت دانش بنيان با تجهيز گلخانه هاي هيدروپونيك به نانو اكسيژن سازها موفق به افزايش ارزش غذايي گوجه فرنگي شده اند و مي گويند اين روش براي گلخانه هاي پنج محصول ديگر نيز كاربرد دارد. به گزارش مجله ايراني ، كشت هيدروپونيك يا هيدروپونيك روشي براي كشت گياه بدون خاك است كه در …
ارتقاي قابليت صادراتي محصولات كشاورزي با نانو اكسيژن https://majalehirani.ir/2021/ارتقاي-قابليت-صادراتي-محصولات-كشاورز/ مجله ايراني Wed, 08 Sep 2021 20:58:44 0000 استان ها https://vol.belonnanotservice.ga/export/2021/ارتقاي-قابليت-صادراتي-محصولات-كشاورز/ محققان يك شركت دانش بنيان با تجهيز گلخانه هاي هيدروپونيك به نانو اكسيژن سازها موفق به افزايش ارزش غذايي گوجه فرنگي شده اند و مي گويند اين روش براي گلخانه هاي پنج محصول ديگر نيز كاربرد دارد. به گزارش مجله ايراني ، كشت هيدروپونيك يا هيدروپونيك روشي براي كشت گياه بدون خاك است كه در …
محققان يك شركت دانش بنيان با تجهيز گلخانه هاي هيدروپونيك به نانو اكسيژن سازها موفق به افزايش ارزش غذايي گوجه فرنگي شده اند و مي گويند اين روش براي گلخانه هاي پنج محصول ديگر نيز كاربرد دارد.
به گزارش مجله ايراني ، كشت هيدروپونيك يا هيدروپونيك روشي براي كشت گياه بدون خاك است كه در آن متخصصان نيازهاي تغذيه اي گياه را اندازه گيري مي كنند و از آب تامين شده به گياه با افزودن ريز مغذي ها و درشت مغذي ها به جاي خاك و ناكارآمد ساختن گياه استفاده مي كنند. محتوي مواد نگهدارنده مانند پرليت عملاً ضروري است كه در خاك حذف شود.
در اين روش ، كيفيت آب مصرفي يك عامل مهم در توسعه محصولات با ارزش افزوده بالا است ، بنابراين محققان يكي از شركت هاي دانش بنيان فناوري نانو را توسعه داده اند تا راهي براي بهبود آب در اين گلخانه ها ارائه دهند. يك دستگاه حبابي
عارف دادگستر ، مديرعامل اين شركت دانش بنيان در گفت وگو با مجله ايراني ، وي با اشاره به توليد نانو حباب ها گفت: ما دستگاهي را توسعه داده ايم كه مي تواند حباب هاي كمتر از 200 نانومتر توليد كند تا نانو حباب بسازد.
وي گفت: “اين ابزار براي افزايش ارزش غذايي محصولات غذايي استفاده شد.” “در گلخانه هاي هيدروپونيك ، كيفيت آب و اكسيژن در آب ، كه يكي از نيازهاي اساسي گياهان در حال رشد است ، بسيار مهم است.” بنابراين ، ما پروژه اي را در گلخانه گوجه فرنگي هيدروپونيك در منطقه آرراس اجرا كرديم كه نتايج خوبي به همراه داشت.
وي گفت: “در اين پروژه از فناوري” نانو اكسيژن “استفاده كرديم.
اين محقق ارتقاء ارزش غذايي محصولات كشاورزي را از ديگر مزاياي اين فناوري برشمرد و يادآور شد: ارزش غذايي محصولات كشاورزي ما به سطح استاندارد نمي رسد و كمتر از آن است و اين عامل اصلي صادرات است. باعث مشكلات شود اما خوشبختانه با استفاده از اين تكنيك ما ارزش غذايي گوجه فرنگي را 25 تا 30 درصد افزايش داديم.
به گفته وي ارزش غذايي به معناي وجود عناصري مانند منيزيم ، مس ، روي و پتاسيم در محصولات كشاورزي است كه به اين ترتيب به تعداد قابل توجهي از اين عناصر رسيده است.
وي گفت: “ما آماده تجهيز گلخانه هاي هيدروپونيك به اين فناوري هستيم.” توليد آن در كشور كافي است ، اما متأسفانه كيفيت و ارزش غذايي بالايي ندارند.
به گفته وي ، اين روش را مي توان در گلخانه هايي كه محصولاتي مانند “توت فرنگي” ، “خيار” ، “فلفل” ، “بادمجان” و “كاهو” در آن كشت مي شوند استفاده كرد ، زيرا تأثير كمي و كيفي مثبت و قابل توجه خواهد بود. به
وي مكانيسم نانو حباب ها را براي افزايش ارزش غذايي محصولات كشاورزي توضيح داد و افزود: كيفيت آب بر ساختار ريشه و جذب مواد مغذي تأثير مي گذارد ، بنابراين هر چه كيفيت آب ورودي به اين گلخانه ها بهتر باشد. اكسيژن محلول. باكتري هاي مفيدي كه در ريزوسفر (در اطراف ريشه هاي گياه) قرار دارند كيفيت بهتري دارند و باعث جذب بهتر مواد مغذي و اكسيژن از طريق ريشه هاي گياه مي شوند.
عدالت گفت: بهبود كيفيت محصولات كشاورزي و افزايش ميزان اكسيژن محلول در آب از مزاياي استفاده از اين فناوري است.
انتهاي پيام