تاب آوري ؛ يك متغير اجتماعي مهم در مبارزه با ويروس كوويد 19 روز است ، روزي كه ذهن همه مردم به نوعي با كرونا در ارتباط است ، حفظ تاب آوري اجتماعي چالشي است كه مردم و دولت ها را تحت تأثير قرار داده است. پروانه پروانه: دكتراي علوم ارتباطات به مهم ترين عوامل …
تابآوري؛ اصليترين فاكتور توانايي مردم در مقابله با كرونا https://majale-rooz.ir/2021/08/تابآوري؛-اصليترين-فاكتور-توانايي/ مجله روز Fri, 27 Aug 2021 19:53:52 0000 حوادث https://majale-rooz.ir/2021/08/تابآوري؛-اصليترين-فاكتور-توانايي/ تاب آوري ؛ يك متغير اجتماعي مهم در مبارزه با ويروس كوويد 19 روز است ، روزي كه ذهن همه مردم به نوعي با كرونا در ارتباط است ، حفظ تاب آوري اجتماعي چالشي است كه مردم و دولت ها را تحت تأثير قرار داده است. پروانه پروانه: دكتراي علوم ارتباطات به مهم ترين عوامل …
تاب آوري ؛ يك متغير اجتماعي مهم در مبارزه با ويروس كوويد 19 روز است ، روزي كه ذهن همه مردم به نوعي با كرونا در ارتباط است ، حفظ تاب آوري اجتماعي چالشي است كه مردم و دولت ها را تحت تأثير قرار داده است. پروانه پروانه: دكتراي علوم ارتباطات به مهم ترين عوامل در حفظ تاب آوري اجتماعي و بحران تاج اشاره مي كند.
پروانه پيش نمازي در گفت وگو با مجله روز ، با اشاره به تاب آوري به عنوان يكي از عوامل اصلي توانايي افراد در مقابله با بحران ، افزود: مقاومت در واقع به معني انعطاف پذيري و تاب آوري يك پديده است.
به گفته وي ، انعطاف پذيري در بحث مديريت بحران به همان معناست و مشكل توانايي جامعه براي بهبودي از همه گيري يا شرايط نامساعد است. اكنون كه ما با مشكل همه گيري هاي تاج روبرو هستيم ، اين مشكل بيش از پيش اهميت پيدا مي كند و نكته قابل توجه اين است كه در اكثر بلاياي طبيعي ما نقطه پاياني محسوب مي شويم و سپس وارد مرحله بهبودي و بازتواني مي شويم ، اما متأسفانه در آنجا در مورد Bakuwood 19 هيچ نقطه پاياني قابل تصور نيست و تا زماني كه اوضاع كمي بهبود يابد ، با موج جديدي روبرو خواهيم شد و جامعه با بحران جديدي روبرو خواهد شد.
وي گفت: “در اين شرايط ، حفظ مقاومت كار دشواري است و طبق پروتكل هاي بهداشتي كه اصلي ترين آنها حفظ فاصله اجتماعي است ، در دراز مدت بر روح افراد تأثير مي گذارد.”
وي با اشاره به لزوم كوتاه شدن هرچه بيشتر دوره بيماري ، افزود: پس از يك سال و نيم مبارزه ما با ويروس كرونا ، مقاومت ما بسيار كاهش يافته است. كرونا علاوه بر بعد فيزيكي ، بر بعد رواني انسان ها نيز تأثير گذاشته است. در اين موارد ، طول دوره بيماري بسيار مهم است و در كشورهايي كه واكسيناسيون سريعتر است ، مردم به آرامي به حالت عادي برمي گردند.
وي ادامه داد: متأسفانه با تاخير در واكسيناسيون ، علاوه بر افزايش مرگ و مير ، از تاب آوري و قدرت افراد نيز مي كاهد. اين يك خيابان دو طرفه است و اگر مردم بايد پروتكل ها را رعايت كنند ، موسسات بالادستي نيز بايد واكسينه شوند. عود مردم ما قبل از شيوع بيماري كوويد به دليل عامل زمان بسيار آسيب پذير شده است. اگر مردم مطمئن نباشند كه دوره بيماري به پايان مي رسد و اعتقاد ندارند كه شرايط بهبود مي يابد ، حفظ مقاومت غيرممكن است.
وي شرايط زندگي را از عوامل اصلي م resثر بر تاب آوري برشمرد و ادامه داد: علاوه بر همه جنبه هاي رواني و جسمي ، موضوع معيشت مردم نيز مورد بحث قرار مي گيرد. رعايت صد در صد پروتكل مستلزم عدم حضور در محل كار است. اما تداوم اين روند منطقي و ممكن نيست و بسياري از مشكلات اقتصادي بر اقتصاد كشور تأثير مي گذارد. مشكل معيشت به طور مستقيم با زندگي مردم ارتباط دارد و چنين عامل مهمي تأثير زيادي بر تاب آوري خواهد داشت.
وي گفت: از يك سو ، حضور فيزيكي افراد خطر ابتلا را افزايش مي دهد و از سوي ديگر ، عدم حضور آنها بر اقتصاد و معيشت مردم تأثير مي گذارد. در اين شرايط فقط دولت بايد از اين گروه حمايت كند كه در دراز مدت امكان پذير نيست.
وي گفت: “اصلي ترين چيزي كه بايد به مردم منتقل كنيم اين است كه به آنها يادآوري كنيم كه اين يك شرايط ابدي نيست و اين همه گيري در نهايت پايان مي يابد.” مهم اين است كه با خيال راحت بر اين وضعيت غلبه كنيم. در اين شرايط ، ما بايد تلاش كنيم تا بتوانيم ويروس را با حداقل عفونت و مرگ از روي تاج خارج كنيم.
به گفته وي ، اعتقاد به اين موضوع و تلاش براي حفظ آرامش و اميد به آينده چيزي است كه براي افزايش تاب آوري مورد نياز است. همه ما از آسيب ها ، سختي ها و سختي هايي كه مردم با شيوع اين بيماري متحمل شدند آگاه هستيم ، اما مهم اين است كه اراده و اميد به آينده حفظ شود.
انتهاي پيام