قاسم جعفري ، نويسنده و كارگردان پيشكسوت سينما و تلويزيون در نامه اي به رئيس سازمان صدا و سيما با اشاره به حذفياتي كه آخرين سري سريال “زندگي زيباست” و پانزدهم به رئيس رسانه ملي هشدار داد. به اگر اين رويكرد به هنرمندان و توليد برنامه هاي تلويزيوني ادامه يابد ، مردم اين سرزمين برنامه …
نامه صريح قاسم جعفري به رييس صداوسيما https://majale-rooz.ir/2021/08/نامه-صريح-قاسم-جعفري-به-رييس-صداوسيما/ مجله روز Fri, 13 Aug 2021 14:45:35 0000 فرهنگ و هنر https://majale-rooz.ir/2021/08/نامه-صريح-قاسم-جعفري-به-رييس-صداوسيما/ قاسم جعفري ، نويسنده و كارگردان پيشكسوت سينما و تلويزيون در نامه اي به رئيس سازمان صدا و سيما با اشاره به حذفياتي كه آخرين سري سريال “زندگي زيباست” و پانزدهم به رئيس رسانه ملي هشدار داد. به اگر اين رويكرد به هنرمندان و توليد برنامه هاي تلويزيوني ادامه يابد ، مردم اين سرزمين برنامه …
قاسم جعفري ، نويسنده و كارگردان پيشكسوت سينما و تلويزيون در نامه اي به رئيس سازمان صدا و سيما با اشاره به حذفياتي كه آخرين سري سريال “زندگي زيباست” و پانزدهم به رئيس رسانه ملي هشدار داد. به اگر اين رويكرد به هنرمندان و توليد برنامه هاي تلويزيوني ادامه يابد ، مردم اين سرزمين برنامه هاي راديويي را تماشا نخواهند كرد.
در متن نامه قاسم جعفري به عبدالعلي علي عسكري كه نسخه اي از آن نيز در اختيار مجله روز قرار گرفته ، آمده است:
«اي لطيف
رئيس محترم سازمان صدا و سيما ، آقاي علي عسكري
سلام
زندگي زيباست اگر ما به همه هموطنانمان فكر كنيم كه در ماندن در سرزمين مادري خود ، زندگي در سرزمين مادري خود و مواجهه با همه بحران هاي آينده و انديشيدن به فردايي روشن فكر مي كنند. با وجود همه جنايات انجام شده توسط شما و همفكران شما ، آنها سرپرست همه مردم محسوب مي شوند.
من قاسم جعفري هستم ، كارگردان سريال حاشيه نويسي “زندگي زيباست” ، با يك جستجوي ساده مي توانيد قاسم جعفري ، تهيه كننده محبوب ترين سريال تلويزيوني مانند “مسافر از هند” (با 96 درصد بيننده) را بيابيد. “قرمز خط “(با 90 بينندگان)). من سريال “به من كمك كن” (با 94 درصد بيننده) را به عنوان اولين مجموعه تلويزيوني ماورايي ساختم و از 2006 تا به امروز (به عنوان مثال 15 سال) اجازه كار در راديو و تلويزيون را نداشتم فقط به اين دليل كه شما موافقت نمي كنيد مجموعه اي از آداب و رسوم ، امنيت و شعارها. براي چند روز ، گزيده هايي از “زندگي زيباست” ، پس از سه سال ممنوعيت روي آنتن دو شبكه ، پذيرش بي دليل سانسور بي رحمانه و بسيار كودكانه است ، كه در تاريخ سريال سازي اين مرز و بوم تازگي دارد. سرنوشت سريال من نمونه اي از يك درخت كنده شده و تنه در خشكي است و آنها مي خواهند آن خالص و بدون آب سبز باشد و ميوه دهد. شما بيش از 600 دقيقه ، يعني 15 قسمت از سريال را سانسور كرديد ، عنوان را از “عشق” به “زندگي زيباست” تغيير داديد و هشت قسمت اول سريال را كه نشان دهنده هويت قهرمانان سريال بود حذف كرديد. به ، بدون نمايش يك سكانس واحد ، بدون اطلاع من ، به عنوان خالق اثر ، مجموعه را جمع آوري و بيان كرده و موسيقي را در آن قرار داده است ، و شما بلافاصله آن را بدون اطلاع قبلي پخش كرده ايد و كاركنان توليد شما آن را به تمام رسانه ها و مكانهايي كه اين سريال بدون سانسور پخش مي شود و هنگام صحبت درباره ديگر هنرمندان سريال ، درباره سانسور ، با قدرتي كه داريد ، قديمي ترين خبرگزاري كشور را مجبور كنيد مصاحبه سايت را حذف كند.
مجموعه اي كه در 50 قسمت اتفاق افتاده است و من از پخش جسد نيمه جان او به جاي عزاداري مطلع شدم و هر روز از ساعت پنج صبح چندين بار طبق نظر ناشناس مي كشم و سانسور مي كنم. و قابل مذاكره نيست ، به طوري كه حداقل مردم مي توانند در اين روزهاي عجيب زندگي كنند. با همه حذفيات ناجوانمردانه اي كه بر نمايشنامه تحميل شده است ، تاجگذاري جدي تري را ببينيد.
من شك ندارم كه شما به اين نامه ها پاسخي نخواهيد داد و من اين نامه را فقط براي نوشتن آن در حافظه مردم كشورم مي نويسم ، افرادي كه ديگر چشم به رسانه شما ندارند و فرستندگان آنها گرد و خاك گرفته شما را نمي بينند. رسانه ، زيرا با همه ظاهر ، صداها و تصاوير مخالف است. نخبه شويد و چشم و گوش خود را بر روي حقيقتي كه در جامعه اتفاق افتاده است ببنديد. كجايند كارگرداناني كه با نمايش هاي خود مخاطب را روي تلويزيون مي گذارند؟ كجاست آن نمايشگاه كه همه رسانه هاي ورزشي را با برنامه خود به ارمغان مي آورد؟ چرا مزدك ميرزايز مجبور به ترك وطن خود مي شود؟ مرا به نافرماني متهم نكنيد و همه اينها را مي گويم زيرا تحت تعقيب هستم ، من در اين خاك ريشه دارم ، خون بسياري از عزيزانم بر اين خاك ريخته شده است و براي دفاع از وطن ، بهترين كار اين است كه من روي آن استراحت كنم زمين … نه ، من قصد مهاجرت و پناهندگي ندارم … بعد از سالها ممنوعيت كار در تلويزيون ، ديگر از نوشتن فيلمنامه يا كارگرداني يك سريال بيزار نيستم و از همان مجموعه اي خوشحالم كه در حال حاضر جرم محسوب مي شود ؛ اما آنها نقش خوبي در حافظه مردم ايفا كرده اند و به نظر نزديكان شما اين امر جاري بوده است. اين دغدغه نسل جوان نيست.
بد نيست بدانيد كه از صفر تا صد توليد اين مجموعه تحت بيشترين نظارت بوده و يكبار در طول يك ماه فيلمبرداري توسط مدير شبكه 2 كه 42 سال مديريت فرهنگي دارد (در سن انقلاب اسلامي) ، براي بررسي بيشتر كارشناسان ؛ كارگردان محترم كه از سال 1979 به بسياري از اسناد فرهنگي كشور (شبكه هاي مختلف تلويزيوني ، راديو ، سازمان فيلم ، بنياد فارابي و غيره) تكيه كرده است ؛ اما سه سال تمام مانع از پخش سريالي شد كه به سفارش كار كردم. چه كسي بايد پاسخگوي پشيماني و تمايل بيت المالي باشد كه هزينه ساخت 15 قسمت از سريال من را نشان ندهد؟ چرا پس از 42 سال مديريت فرهنگي در سطوح مختلف ، شرايط فرهنگي ما بايد اين گونه باشد؟ در شبكه اين كارگردان خستگي ناپذير ، خانم جميله دارالشفايي ، يكي از نويسندگان سريال كه نويسنده بسياري از مجموعه ها و شخصيت ها بود ، از ادامه ظاهر شدن و نوشتن جلوگيري شد و حتي پس از سه سال. ، نام او ممنوع شد. به در تيترها و اخبار سريال ظاهر شود. يكي ديگر از نويسندگان اين سريال ترجيح داد كه با وجود نوشتن 20 قسمت كامل سريال ، نام او در سريال نيامده باشد بنابراين حضور او در آن سريال مانع ادامه فعاليت هايش در راديو نشد. اجساد را سانسور كنيد تا نام شما در تيتراژ باقي بماند ، شايد به صلاحديد اعتبارنامه من به سريال سازي آسيب برساند. اما با عشق و براي جوانان و تئاتر بي نام و تحصيلكرده اي كه در اين شغل با هنرمندي كمتر از حقوق ماهانه يك كارگر ساده با عشق بازي مي كردند و هنوز حقوق نگرفته اند ، با افتخار نام خود را به اين سريال بردم زيرا كارگردان ، من به قسمت هايي از سريالم دسترسي دارم و از حقوق نقض شده گروه خود دفاع مي كنم.
قاسم جعفري و بازيگران زندگي زيبايي دارند
«زندگي زيباست» كه سه سال است در كمد تلويزيون به دام افتاده است ، يعني زندگي با عشق ، عشقي كه در رسانه هاي شما در حال حاضر عنوان مجرمانه به نظر مي رسد ، اين يعني ازدواج جوان امروز. عاشق بودن. بمانيد و سعي كنيد با همه مشكلات خانه بسازيد … اين سرزمين را ترك نكنيد. هويت و سرزمين شما ارزشمند است و … فقط به جاي توصيه يك روحاني مكرر از همه سريال هاي شما ، يك مادر ، يك زن (با بازي خانم ثريا قاسمي) اين چيزها را مي گويد … به جاي قرار دادن جوانان روي فرش و خواندن نماز و رفتن به حرم ها يكي پس از ديگري ، با خداي خود رو به دريا صحبت مي كنند. آنها بي دين نيستند و به مشهد مي روند و به آن متوسل مي شوند ، اما نه با شعارها و روشهاي مكرر كه مورد علاقه و محبوب شما هستند.
آقاي علي عسكري … من فيلمساز هستم نه برانداز ، كجا بايد كار كنم و نظرم را بيان كنم؟ كجا مي توانم از درد و غم مردم سرزمينم ، عشق و نگراني جوانان سرزمينم صحبت كنم؟ با همان رفتار و سانسور ، موفق شديد ساير تهيه كنندگان انبوه را از تلويزيون فراري دهيد و به شبكه خانگي پناه ببريد. حالا كه ايستگاه كنترل را در دست گرفته و سانسور اعمال كرده است ، تكليف چيست؟
سالها پيش ، من با “خط قرمز” از همه موانع عبور كردم و يك روز ، با “مسافر از هند” ، از شناسنامه ما به عنوان يك مسلمان انتقاد كردم و به محض اين كه به آن فكر كنيم ، آنها بدون هيچ افتخار و نشاني مي روند. .. مانند من ، ما فرياد مردم با صداهاي شما در رسانه هاي شما خاموش خواهيم بود و فردا ، نه چندان دور ، آينده اي در مورد شما كه مدير بزرگترين رسانه در اين منطقه بوديد ، خواهيم بود. آنها اميدوارند نظر بدهند. عقل خود را در نظر بگيريد و قبل از رفتن تغيير دهيد ، هرچند كمي ، اما تأثير آن را بر آينده جامعه خواهيد ديد. فردا دير نيست وگرنه مردم اين سرزمين ديگر وسايل شما را نمي بينند. تفكر خود شما به شما ستم مي كند و با اين رفتار و شخصيت ، به زودي بايد كركره هاي تلويزيون را پايين بياوريد. “دوست داري يا نه ، و دوست داري يا نه.”
قاسم جعفري
انتهاي پيام