مجله ايراني / خوزستان يك متخصص تغذيه ارشد مي گويد: تغذيه انحصاري با شير مادر حداقل به مدت شش ماه و به دنبال آن تغذيه تكميلي براي حداقل 12 ماه توصيه مي شود. انجام مي شود. معصومه تهراني در گفت وگو با مجله ايراني ، با اشاره به برگزاري هفته شير مادر در هفته اول …
چند نكته حياتي درباره تغذيه با شير مادر https://majalehirani.ir/2021/چند-نكته-حياتي-درباره-تغذيه-با-شير-مادر/ مجله ايراني Thu, 05 Aug 2021 00:12:46 0000 دانش و سلامت https://majalehirani.ir/2021/چند-نكته-حياتي-درباره-تغذيه-با-شير-مادر/ مجله ايراني / خوزستان يك متخصص تغذيه ارشد مي گويد: تغذيه انحصاري با شير مادر حداقل به مدت شش ماه و به دنبال آن تغذيه تكميلي براي حداقل 12 ماه توصيه مي شود. انجام مي شود. معصومه تهراني در گفت وگو با مجله ايراني ، با اشاره به برگزاري هفته شير مادر در هفته اول …
مجله ايراني / خوزستان يك متخصص تغذيه ارشد مي گويد: تغذيه انحصاري با شير مادر حداقل به مدت شش ماه و به دنبال آن تغذيه تكميلي براي حداقل 12 ماه توصيه مي شود. انجام مي شود.
معصومه تهراني در گفت وگو با مجله ايراني ، با اشاره به برگزاري هفته شير مادر در هفته اول مرداد ، اظهار داشت: شير مادر حاوي عوامل ايمني است كه سيستم ايمني بدن نوزاد را تقويت مي كند و به انواع دستگاه گوارش ، تنفسي كمك مي كند ، از عفونت گوش مياني جلوگيري مي كند. ، از آسم ، اگزما و آلرژي جلوگيري مي كند.
وي گفت: خطر چاقي و ساير بيماري هاي مزمن مانند بيماري هاي قلبي ، فشار خون بالا ، سرطان هاي مختلف و ديابت در نوزادان شيرده تا سن بزرگسالي نيز كاهش مي يابد.
اين متخصص تغذيه گفت: “مطالعات نشان داده است كه تغذيه انحصاري با شير مادر خطر ابتلا به ديابت را تا 34 درصد و خطر چاقي را در نوزادان شيرده تا 43 درصد كاهش مي دهد.” علاوه بر اين ، نوزاداني كه از شير مادر تغذيه مي كنند نسبت به ساير نوزادان كمتر در خطر مرگ ناگهاني قرار دارند.
وي مي افزايد: علاوه بر اين ، شيردهي براي مادر نيز مفيد است. توقف قاعدگي در دوران شيردهي ، كمك به مادر براي كاهش وزن و محافظت از مادر در برابر انواع مختلف سرطان ، به ويژه سرطان سينه ، تخمدان و سرويكس از جمله اين موارد است.
تهراني گفت: تغذيه انحصاري با شير مادر حداقل به مدت شش ماه و پس از آن همراه با تغذيه تكميلي حداقل به مدت 12 ماه توصيه مي شود. تغذيه انحصاري با شير مادر به اين معني است كه كودك بايد تا پايان شش ماهگي به طور انحصاري از شير مادر تغذيه كند و نبايد به او غذا يا نوشيدني ديگري ، حتي آب داده شود. البته دادن دارو يا مصرف مولتي ويتامين يا شيردهي اشكالي ندارد. اگر اين نكات رعايت نشود ، شيردهي انحصاري محسوب نمي شود.
وي مي گويد: “شيري كه مادر در هفته اول پس از تولد توليد مي كند آغوز نام دارد كه مايع زرد و زرد رنگي است كه نيازهاي نوزاد را در هفته اول برآورده مي كند.” آغوز سرشار از پروتئين است و كربوهيدرات بيشتري نسبت به شير كامل مادر دارد و منبع غني از تركيبات ايمني است كه نوزاد را از عفونت محافظت مي كند.
يكي از اعضاي هيات علمي گروه تحقيقاتي آموزش بهداشت جهاد دانشگاهي خوزستان ، گفت: اگر نوزاد در شش ماه اول زندگي به اندازه كافي و به درستي از شير مادر تغذيه كند ، ميزان كالري مورد نياز او تأمين مي شود. ” با اين حال ، يك روش م ofثر براي ارزيابي كفايت دريافت كالري نوزادان ، ارزيابي دقيق وزن ، قد ، دور سر و وزن قد و سن و ارتباط آن با منحني هاي رشد است.
وي مي افزايد: اگر به دلايلي به نوزاد انرژي كافي داده نشود ، مي توان از شير خشك نوزاد استفاده كرد. پروتئين موجود در شير مادر ، اگرچه كمتر از شير خشك موجود در بازار است ، اما براي برآوردن نيازهاي نوزاد در شش ماه اول زندگي كافي است. با اين حال ، در شش ماه دوم ، پروتئين با كيفيت بالا بايد از طريق غذاهايي مانند گوشت به غذاهاي كمكي نوزاد اضافه شود.
تهراني گفت: شير مادر حاوي مقادير زيادي اسيدهاي چرب امگا 6 (لينولئيك اسيد و اسيد آراشيدونيك) و همچنين اسيد چرب امگا 3 دوكوزاهگزانوئيك اسيد است. لينولئيك اسيد براي رشد و سلامت پوست ضروري است. دوكوزاهگزانوئيك اسيد و اسيد آراشيدونيك نيز نقش مهمي در بينايي و رشد مغز و حركات ارادي ، به ويژه در نوزادان نارس دارند.
“آهن موجود در شير مادر نيز بسيار جذب مي شود ، اما نوزاداني كه تا سن چهار تا شش ماهگي به طور انحصاري از شير مادر تغذيه مي كنند ، در معرض كمبود آهن هستند و ذخاير بدن آنها در سن شش تا نه ماهگي در خطر كمبود آهن قرار دارد.” ” او گفت. براي همه نوزادان از شش ماهگي (نوزادان كم وزن و رشد ناكافي تا چهار ماهگي) امكان دريافت يك ميلي گرم آهن به ازاي هر كيلوگرم وزن بدن (از نظر ذهني حداكثر 15 قطره در روز) آهن) وجود دارد.
وي گفت: “در كودكان مبتلا به اختلالات رشدي ، همچنين توصيه مي شود كه همزمان با شروع مكمل در چهار ماهگي ، قطره آهن دريافت كنند.”
وي مي افزايد: ويتامين هاي محلول در آب شير مادر تحت تأثير وضعيت تغذيه اي مادر و ويتامين هاي محلول در آب در رژيم غذايي مادر است. اگر مادر به خوبي تغذيه شود ، شير او حاوي تمام ويتامين هاي مورد نياز نوزاد است ، اما ويتامين D كم است ، بنابراين روزانه به مدت سه تا پنج روز پس از تولد مي توان از ابتلا به راشيتيسم و كمبود ويتامين D در نوزادان جلوگيري كرد. 25 قطره مولتي ويتامين يا A بدهيد. D به نوزادان
تهراني گفت: علاوه بر اين ، شير مادران مادراني كه قبلا رژيم غذايي گياهي داشته اند و مدت هاست دچار كمبود ويتامين B12 هستند و بايد در تامين اين ويتامين در اين نوزادان دقت شود.
وي افزود: توجه به اين نكته ضروري است كه شير مادر و شير گاو تركيبات متفاوتي دارند ، بنابراين مصرف شير گاو براي نوزادان تا حداقل يك سالگي توصيه نمي شود. اگرچه شير مادر و شير گاو كالري مشابهي دارند ، اما منبع انرژي متفاوتي دارند. ميزان و نوع هر پروتئين متفاوت است ، بنابراين مصرف شير گاو در نوزادان به دليل داشتن پروتئين زياد ، بار بيشتري را بر روي كليه اين نوزادان تحميل مي كند.
يكي از اعضاي هيئت علمي گروه تحقيقاتي آموزش بهداشت جهاد دانشگاهي خوزستان ، گفت: علاوه بر اين ، پروتئين اصلي شير مادر پروتئين آب پنير است ، در حالي كه پروتئين اصلي شير گاو كازئين است. برخلاف پروتئين آب پنير ، كازئين باعث هضم كند غذا در معده نوزاد مي شود.
وي گفت: “اگرچه ميزان آهن در شير مادر و شير گاو تقريباً يكسان است ، اما جذب آهن در شير مادر بسيار بيشتر از آهن موجود در شير گاو است.”
تهراني گفت: تفاوت ديگر شير مادر با شير گاو محتواي ويتامين E موجود در شير مادر است كه بسيار بيشتر از شير گاو است.
وي گفت: بايد توجه داشت كه اگرچه تغذيه تكميلي نوزادان از شش ماهگي شروع مي شود ، اما شير مادر هنوز غذاي اصلي نوزاد در اولين سال زندگي است. در سال دوم زندگي ، اگرچه غذاي سفره اي در اولويت قرار دارد ، اما شير مادر يك سوم نيازهاي تغذيه اي نوزاد را تأمين مي كند.
انتهاي پيام