جمعه ۰۷ اردیبهشت ۰۳

وعده هاي وزير نيرو براي حل مشكل خوزستان

به مرجع تخصصي گردشگري خوش آمديد

وعده هاي وزير نيرو براي حل مشكل خوزستان

۴ بازديد

وزير نيرو گفت: ما جلسات خوبي با نمايندگان و فرهيختگان استان داشتيم و با مشاركت مسئولان و كشاورزان استان تصميمات خوبي براي مديريت موضوع حتي در صورت كمبود آب گرفته شد ، به طوري كه ما مي تواند تا آنجا كه ممكن است آب “فراهم كند.” باشد كه در نيمه دوم سال به محصولات پاييزي …

وعده هاي وزير نيرو براي حل مشكل خوزستان https://majalehirani.ir/2021/وعده-هاي-وزير-نيرو-براي-حل-مشكل-خوزستان/ مجله ايراني Sun, 25 Jul 2021 06:04:52 0000 اقتصاد https://majalehirani.ir/2021/وعده-هاي-وزير-نيرو-براي-حل-مشكل-خوزستان/ وزير نيرو گفت: ما جلسات خوبي با نمايندگان و فرهيختگان استان داشتيم و با مشاركت مسئولان و كشاورزان استان تصميمات خوبي براي مديريت موضوع حتي در صورت كمبود آب گرفته شد ، به طوري كه ما مي تواند تا آنجا كه ممكن است آب “فراهم كند.” باشد كه در نيمه دوم سال به محصولات پاييزي …

وزير نيرو گفت: ما جلسات خوبي با نمايندگان و فرهيختگان استان داشتيم و با مشاركت مسئولان و كشاورزان استان تصميمات خوبي براي مديريت موضوع حتي در صورت كمبود آب گرفته شد ، به طوري كه ما مي تواند تا آنجا كه ممكن است آب “فراهم كند.” باشد كه در نيمه دوم سال به محصولات پاييزي آسيب نرساند و آب آشاميدني مردم را مديريت كند.

به گزارش مجله ايراني ، رضا اردكانيان ديشب با استناد به فرمايشات مقام معظم رهبري در يك برنامه تلويزيوني دستور تأكيد و توصيه خود را صادر كرد و گفت: مختصرترين و ساده ترين فرم بيانات رهبر معظم انقلاب اين بود كه اين موضوع به عنوان يك حق تلقي مي شد كه مردم مي آمدند شكايت كردن.

وي در تشريح مسائل حل و فصل شده در استان خوزستان گفت: اولين اتفاق خوبي كه افتاد اين است كه علي رغم همه محدوديت هاي مالي ، با تأكيد شخصي رئيس جمهور ، وي 50 درصد مبلغ تحريم شده را براي خوزستان واريز كرد و اكنون پول موجود است. به حساب شركتهاي علاقه مند در استان خوزستان و اميدواريم كه 50٪ دوم در اسرع وقت واريز شود.

وزير نيرو گفت: اين شرايط ، يعني تأمين آب و مشكلات روستايي ، قطعاً تا پايان سال بيشتر مشكلات اين 702 روستا را برطرف خواهد كرد. اتفاق خوب ديگر اين است كه براي كشاورزاني كه حق آب و همچنين آب آشاميدني دارند ، محصولات پاييزه در معرض خطر قرار نمي گيرند.

اردكانيان اظهار داشت: چندين كارخانه آب شيرين كن خريداري شده است تا از نظر كيفيت آب آشاميدني مشكلي ايجاد نشود و همچنين سازوكاري با مشاركت وزارت جهاد كشاورزي ايجاد شد تا به طور دقيق بررسي كند كه آيا كشاورزان چگونه مردم هستند و به آب نياز دارند يا خير بايد مديريت شود. ” به آنها آب بدهيد.

وي افزود: دو سال جاري شدن سيل باعث تحمل مقاومت در برابر يك سال خشك بسيار شديد شد.

وزير انرژي گفت: “ميزان بارندگي در ايران يك سوم متوسط ​​بارندگي جهاني است ، يعني متوسط ​​بارندگي جهاني 750 ميلي متر و در ايران 250 ميلي متر است كه هر ساله متفاوت است. ما بايد الگوي مصرف آب و كشاورزي را تغيير دهيم و آبياري. بايد انجام شود. روش ها بايد متناسب باشند. ” با تغييرات آب و هوا همراه باشيد.

اردكانيان در مورد آخرين وضعيت منابع آب در كشور و خوزستان و مشكلات بوجود آمده گفت: امروز پديده تغيير اقليم يك تئوري نيست بلكه يك واقعيت است و دانشمندان كافي در جهان هستند كه به اين نكته توجه كنند كه تغيير اقليم و شرايط آب و هوايي تغيير كرده است. ” و اين سياره با شرايط شديد ، در برخي مناطق جهان با خشكسالي شديد و گرماي شديد در حال گرم شدن است.

وي ادامه داد: در كشور و منطقه ما تغييرات اقليمي تا حدود زيادي به اين معني است كه بايد آمادگي مقابله با شرايط شديد آب و هوايي را داشته باشيم.

وزير نيرو با اشاره به اينكه ميزان بارندگي در ايران يك سوم متوسط ​​بارندگي جهاني است خاطرنشان كرد: ميانگين بارندگي جهاني 750 ميلي متر است كه در ايران 250 ميلي متر است و بايد اين ايده را كنار بگذاريم كه هر بار 250 ميلي متر بارندگي داريم سال سال ، زيرا ممكن است سالهاي خشك داشته باشيم كه اين رقم بسيار كمتر از آن باشد ، زيرا امسال ما 53 درصد كمتر از سال گذشته و بيش از 40 درصد كمتر از متوسط ​​بلند مدت هستيم.

اردكانيان گفت: در 4 سال گذشته ، سال اول و چهارم ، كشور در 50 سال گذشته خشك ترين بود و سال هاي دوم و سوم از گرمترين 50 سال گذشته بوده است و اين شرايط به معناي اين است كه ما بايد برنامه اي براي كنار آمدن با تغيير شرايط و همچنين طراحي و ساخت سازه ها با توجه به اين شرايط وجود داشته باشد.

وي با اشاره به وضعيت استان خوزستان گفت: در خوزستان جريان سدهاي ما در ابتداي سال 10 ميليارد متر مكعب كمتر از سال قبل بود ، يعني ميزان بارندگي در استان خوزستان 30 درصد كمتر از در سال گذشته و همسايگان در ميان كشورهايي كه آب به خوزستان وارد مي شود ، 40٪ بارندگي كمتري در آن استان ها داشته است.

اردكانيان با بيان اينكه امسال سال خشكسالي بوده است ، افزود: سازمان آب و برق خوزستان قدمت زيادي دارد و اين سازمان از نظر تخصص ، تجربيات و تجهيزات و امكانات يكي از ثروتمندترين شركت ها است ، بنابراين در برخورد با با حوادث شديد ، يعني خشكسالي شديد تجربه مي شود. و رطوبت شديدي دارند.

وي افزود: سازمان آب و برق خوزستان مانند هر سال و در ابتداي سال آبي ، يعني جهاد 97 آنلاين ، با همكاري كشاورزي ، صنعت ، محيط زيست ، زير چتر نمايندگي دولت ، استانداري برنامه ريزي مي كند نحوه كار بيني بيني به طوري كه آب صرفه جويي شود و آب آشاميدني اولين مشكل نيست.

وزير نيرو ادامه داد: موضوع كشت برنج در استان هاي مختلف مطرح شده و اقدام شده است. در سال 2015 ، به پيشنهاد وزارت جهاد كشاورزي ، اين كشت ممنوع شد مگر در استانهاي شمالي كشور. البته اين به معناي كشت نشدن آن نبود ، بلكه كشت آن بود ، اما مجاز نبود.

اردكانيان گفت: “سال گذشته ، براي اولين بار در قانون بودجه سال 1400 ، اين موضوع مورد توجه قرار گرفت ، كه در تبصره 8 پاراگراف به آن اشاره شده است ، كه اجازه كشت برنج را با شرايطي داد كه مطمئناً براي وضعيت آب. هر استان و تصميم و تصويب. ” اين وظيفه براي سازگاري با كمبود آب در هر استان به كارگروه محول شد.

وي افزود: برنج سال گذشته در استان خوزستان كشت مي شد و در سال هاي گذشته نيز اتفاق افتاده بود.

وزير نيرو گفت: آنچه در سال جاري در خوزستان اتفاق افتاد هنگام تخليه از سد كرخه و سد دز در پايين دست و رسيدن به تالاب هور و ساير مصارف. به آن سطح نرسيد و بخشي از اين امر به اين دليل بود كه حملاتي در طول مسير انجام شد و مشكلاتي ايجاد كرد. گاهي اوقات 70 متر مكعب در ثانيه بود ، اما آب از سد كرخه به 90 ، 110 ، 130 و اكنون از 160 متر مكعب در ثانيه و از رسيدن سد ديج به 140 متر مكعب در ثانيه نمي رسيد.

وي با اشاره به اقدامات دولت از هفته گذشته گفت: در سفر جمعه گذشته هياتي از معاونان وزيران به خوزستان ، نامه تصويب نامه به هيئت دولت آمد و رئيس جمهور اعتبار خوبي براي تسريع پروژه هاي آب داد. و خسارت باقيمانده را پرداخت كنيد. ” در سيل قبلي برخي سازندهاي آبي در حال حركت در نظر گرفته مي شدند و روز گذشته جمعه هياتي به سرپرستي معاون اول رئيس جمهور براي بازديد از كرخه و هور عازم خوزستان شد و اوضاع نزديك به ديده شدن بود.

ادامه دارد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.