آيا مي تواند براي نجات ما از زندگي در تابستانهاي تاريك ، قيمت برق را افزايش دهد؟ به گزارش مجله روز ، اين روزنامه همشهريان وي نوشت: “ژوئيه براي ايران يك ماه سكوت بود. اگرچه حتي تنفس زندگي شهري در حال حاضر به برق بستگي دارد ، اما گاهي اوقات در يك روز آنها از …
افزايش قيمت برق ما را از خاموشي نجات ميدهد؟ https://majale-rooz.ir/2021/07/افزايش-قيمت-برق-ما-را-از-خاموشي-نجات-مي/ مجله روز Thu, 22 Jul 2021 12:04:02 0000 عمومي https://majale-rooz.ir/2021/07/افزايش-قيمت-برق-ما-را-از-خاموشي-نجات-مي/ آيا مي تواند براي نجات ما از زندگي در تابستانهاي تاريك ، قيمت برق را افزايش دهد؟ به گزارش مجله روز ، اين روزنامه همشهريان وي نوشت: “ژوئيه براي ايران يك ماه سكوت بود. اگرچه حتي تنفس زندگي شهري در حال حاضر به برق بستگي دارد ، اما گاهي اوقات در يك روز آنها از …
آيا مي تواند براي نجات ما از زندگي در تابستانهاي تاريك ، قيمت برق را افزايش دهد؟
به گزارش مجله روز ، اين روزنامه همشهريان وي نوشت: “ژوئيه براي ايران يك ماه سكوت بود. اگرچه حتي تنفس زندگي شهري در حال حاضر به برق بستگي دارد ، اما گاهي اوقات در يك روز آنها از 6 به 7 ساعت قطع مي شوند. برق در يك محله و ساكنان اين محله ها روال خود را از دست مي دهند زندگي. بسياري از متهمان توسط دادگاه هاي مكرر به دادگاه افكار عمومي احضار شدند. يكي از اين متهمان قيمت منظم صنعت برق بود. سالها ، نرخ پايين تامين كنندگان انرژي در ايران يك نگراني عمده بوده است ، فعالان بخش خصوصي هشدار داده اند كه آب و برق نبايد آزاد باشد و حامل هاي انرژي نبايد ارزان باشند ؛ قيمت هاي سركوب شده ، در مقايسه با ارقام جهاني و حتي بسيار منطقه اي ، بسيار پايين ، با يك بحران جدي در ثبات توليد و مصرف برق در ايران مواجه شده اند ؛ ، وضعيت را به نفع جامعه تغيير داده است tre معتقد است كه تجزيه و تحليل بازار برق ايران نشان مي دهد كه قيمت هاي پايين “مصرف كنندگان ايراني را به مصرف بيشتر و بيشتر ترغيب مي كند” در حالي كه “اقدامات مديريتي مصرف برق را ارزان مي كند” و “توليد كنندگان برق” منجر به ورشكستگي مي شود. اين تحليل ، البته اخيراً توسط حميد چيت چيان ، وزير پيشين نيرو ارائه شد و تأكيد كرد كه ادامه وضعيت فعلي قيمت ها در صنعت برق ، اين بخش را از “امكان نگهداري مناسب از تاسيسات صنعت انرژي “اما گروه ديگري از تحليلگران معتقدند كه مقايسه قيمت انرژي در ايران با مقايسه قيمت در FOB خليج فارس يا ساير كشورها مقايسه قابل اعتمادي نيست و بقيه كالاها و خدمات در ايران با توجه به قيمت هاي بين المللي و FOB خليج فارس ، بنابراين ما مي توانيم اين قيمت حامل هاي انرژي را تعيين كنيم؟ آيا افزايش قيمت برق مشكلات صنعت را حل مي كند و آيا از كمبود سرپيچي مي كند؟
ابتدا قدرت خريد افراد را بازيابي كرده و سپس قيمت ها را واقعي كنيد
حميدرضا صالحي ، رئيس كميسيون انرژي اتاق بازرگاني ايران گفت: “ريشه همه مشكلات در اقتصاد ما نهفته است.” در يك اقتصاد بيمار كه مطابق با قوانين علمي و عملي اقتصاد نيست ، پيچيدگي حل درد و رنج دوچندان مي شود. اگر قرار بود اقتصاد ما در مسير درست حركت كند ، امروز منطقي است كه تقاضا كنيم قيمت حامل هاي انرژي در ايران محقق شود. در پيگيري اهداف مندرج در برنامه سوم توسعه ، دستيابي به هدف تصويب برنامه هاي غيرحرفه اي در مجلس براي جلوگيري از دستيابي به اهداف برنامه سوم در زمينه مصرف انرژي امكان پذير بود. اگر آنها امكان اجراي برنامه سوم را فراهم مي كردند ، امروز قيمت ها به قيمت هاي واقعي و پروژه هاي كاهش مصرف انرژي ، فرهنگ سازي براي مصرف بهينه و غيره نزديكتر است. آنها ثمربخش خواهند بود امروزه ، هم قدرت خريد مردم و هم قيمت هاي غير واقعي فضاي كسب و كار را از رقابت خارج كرده و در عمل به يك فضاي اجاره اي تبديل شده است. محصول اين شرايط افزايش فساد در بخشهاي مختلف و بيشتر افراد در فقر و ناتواني است. در اين زمينه ، پروژه هاي كنترل مصرف انرژي در حال بسته شدن هستند. اما آيا مي توان گفت كه افزايش قيمت هاي انرژي مشكلات زيربخش عمده اقتصاد: صنعت برق را كاهش مي دهد؟ از آنجا كه يك سوم مصرف برق كشور ما مربوط به بخش داخلي است ، يك سوم آن مربوط به بخش تجاري و اداري است ، افزايش قيمت برق در بخش داخلي منصفانه نيست و توجيه تحقق قيمت ها براي كنترل مصرف است. راه درست اين است كه ابتدا قدرت خريد مردم را بازيابي كرده و سپس قصد داشته باشيد قيمت تامين كنندگان انرژي را افزايش دهيد. در حال حاضر ، در حوزه صنعت ، معتقدم كه ايمني برق براي فعالان صنعتي بيش از قيمت برق مهم است و آنها به دنبال برق موجود و مداوم تر از برق ارزان هستند.
اما اگر بخواهيم ميزان يارانه داده شده به برق را محاسبه كنيم ، بايد بگويم كه هزينه برق مي تواند از 800 تا 900 تومان براي هر كيلووات باشد ، اما مسئله اين است كه هزينه به بسياري از موارد برمي گردد. اگر دولت از مالكيت خود صرف نظر كند ، ممكن است قيمت تمام شده كمتر باشد. علاوه بر اين ، قيمت فعلي برق ، چه در بخشهاي داخلي و چه در صنايع ، با توجه به ميزان مصرف شما تعيين مي شود. به عنوان مثال ، در مورد قبض برق آقاي علي كريمي ، كه واكنش هاي زيادي را در جامعه به دنبال داشت ، در صورت محاسبه و محاسبه ، هر كيلووات برق در خانه وي حدود 700 متر برآورد مي شود ، در حالي كه براي مشتركان عادي در بخش داخلي ، اين رقم به طور متوسط از 80 به 90 تومان كاهش مي يابد.
من همچنين موافقم كه افزايش قيمت برق مي تواند از فشار وارد شده بر شبكه برق بكاهد و برق را به يك دارايي با ارزش تبديل كند. من همچنين موافقم كه افزايش قيمت برق ممكن است توجه و وسواس جامعه را نسبت به مصرف برق افزايش دهد و فعالان صنعتي را به سمت اجراي پروژه هاي بهينه سازي انرژي سوق دهد ، اما فكر مي كنم اصلاح ساختار اقتصادي بايد در اولويت مقامات كشور باشد. “اقدامات بعدي حل مشكل قيمت هاي دستوري در اين زمينه است.”
انتهاي پيام