جمعه ۰۴ خرداد ۰۳

اروپايي‌ها كمبود برق را چطور مديريت مي‌كنند؟

به مرجع تخصصي گردشگري خوش آمديد

اروپايي‌ها كمبود برق را چطور مديريت مي‌كنند؟

۵ بازديد

در گذشته نه چندان دور ، به دليل قطع برق ، خشم بسياري در ميان مردم وجود دارد. اين نارضايتي زماني افزايش مي يابد كه وضعيت كشور با كشورهاي پيشرفته جهان مقايسه شود. به عبارت ديگر ، شايد اين س forال براي برخي از افراد وجود داشته باشد كه چرا كمبود برق مربوط به ايران …

اروپايي‌ها كمبود برق را چطور مديريت مي‌كنند؟ https://majalehirani.ir/2021/اروپايي‌ها-كمبود-برق-را-چطور-مديريت-م/ مجله ايراني Sat, 10 Jul 2021 05:08:28 0000 اقتصاد https://majalehirani.ir/2021/اروپايي‌ها-كمبود-برق-را-چطور-مديريت-م/ در گذشته نه چندان دور ، به دليل قطع برق ، خشم بسياري در ميان مردم وجود دارد. اين نارضايتي زماني افزايش مي يابد كه وضعيت كشور با كشورهاي پيشرفته جهان مقايسه شود. به عبارت ديگر ، شايد اين س forال براي برخي از افراد وجود داشته باشد كه چرا كمبود برق مربوط به ايران …

در گذشته نه چندان دور ، به دليل قطع برق ، خشم بسياري در ميان مردم وجود دارد. اين نارضايتي زماني افزايش مي يابد كه وضعيت كشور با كشورهاي پيشرفته جهان مقايسه شود.

به عبارت ديگر ، شايد اين س forال براي برخي از افراد وجود داشته باشد كه چرا كمبود برق مربوط به ايران است و بسياري از كشورهاي جهان درگير مسئله قطع برق نيستند؟

اين سوال وقتي مهم مي شود كه عامل اصلي دليل قطع برق مشكل گرم شدن هوا باشد و در نتيجه افزايش قابل توجه مصرف مربوط به ايران نيست و دامنه وسيعي از جهان از جمله كشورهاي توسعه يافته اروپا را تحت تأثير قرار مي دهد.

مصرف موج گرما و برق در همه كشورهاي نيمكره شمالي افزايش يافته است

براي يافتن پاسخي براي اين س ofال كه چرا كشورهاي پيشرفته برق را قطع نمي كنند و مردم در اين كشورها با خاموشي مواجه نيستند ، اولين قدم بررسي كارهايي است كه كشورهاي پيشرفته در مقابل افزايش مصرف انجام مي دهند.

در اين راستا ، مطالعه شبكه هاي برق آلمان در هفته هاي اخير ممكن است زمينه را براي پاسخ به اين سوال فراهم كند.

تابستان امسال ، موجي از گرما به تمام مناطق نيمكره شمالي ، به جز ايران ، گسترش يافته است و اين مسئله زمينه را براي افزايش مصرف برق در مناطق مختلف اين قسمت از جهان فراهم كرده است. بر اين اساس ، مردم آلمان از افزايش موج دما در امان نماندند و با ظهور موج گرما در اروپاي غربي و مركزي از ابتداي ماه گذشته ، دماي هوا در برلين به 30 درجه سانتي گراد رسيد.

با توجه به اينكه منطقه اروپاي غربي و مركزي داراي دماي متوسط ​​بسيار كمتري نسبت به خاورميانه است ، تحمل 30 درجه سانتيگراد براي ساكنان اين مناطق بسيار دشوار است.

چگونه اروپايي ها كمبود برق را مديريت مي كنند؟

چرا آلمان به دليل افزايش دما قطع برق نكرد؟

علي رغم افزايش قابل توجه دما در آلمان ، در اين كشور قطع برق صورت نگرفت ، زيرا صنعت برق آلمان تفاوت اساسي با صنعت برق ايران دارد.

اين تفاوت اساسي بين صنعت برق كشورهاي پيشرفته از جمله آلمان و ايران ، سيستم هاي تعرفه اي است. در شرايطي كه قيمت برق در ايران ثابت است و بسيار ارزانتر از قيمت تمام شده توليد و توزيع برق در نظر گرفته مي شود ، همچنين به دليل تفاوت قيمت تمام شده و فروش توسط دولت آلمان به عنوان انرژي تأمين مي شود. در يارانه ها ، قيمت برق مستقيماً تحت تأثير عرضه و تقاضا قرار دارد و شناور است. به عبارت ديگر ، وقتي تقاضا براي برق در آلمان افزايش مي يابد ، شاهد افزايش قيمت برق نيز هستيم.

بر اساس داده هاي پايگاه داده نمودار انرژي نمودار ، نيازهاي مصرف برق در هفته هاي گذشته از 9.45 TWh فراتر رفته است كه يكي از دلايل افزايش قيمت برق در آلمان است.

طبق آمار ، افزايش مصرف برق در آلمان باعث شده است كه قيمت برق به بالاترين قيمت هفتگي برق در 12 سال گذشته برسد و اين مسئله باعث بسته شدن بسياري از صنايع و كاهش مصرف مردم شده است.

مقايسه سهم برق در سبد هزينه خانوارهاي ايراني و آلماني با قدرت خريد

مشتريان داخلي آلمان از اين افزايش برق در امان نماندند و هزينه برق اين مشتريان از 30 سنت در هر كيلووات ساعت برق مصرفي فراتر رفته است. به عبارت ديگر ، هزينه برق براي مشتري آلماني با فرض قيمت هر كيلووات ساعت 25000 دلار ، معادل 7.5 هزار تومان است.

در واقع ، يك مشتري آلماني بايد ماهيانه 2.7 ميليون تومان بابت مصرف 300 كيلووات برق ، هزينه برق بپردازد.

در همين حال ، با قيمت هاي فعلي برق ، مشتريان به طور متوسط ​​22000 تومان در مناطق ايران با مصرف 300 كيلووات ساعت پرداخت مي كنند.

به عبارت ديگر ، قيمت برق در آلمان با شرايط 123 برابر قيمت برق در ايران است. اگر حداقل دستمزد 1600 يورو در ماه در آلمان تعيين شود ، يك آلماني مجبور است 5 درصد حقوق ماهانه خود را براي برق كنار بگذارد.

اين در شرايطي است كه تصور مي شود حداقل دستمزد نيروي كار در ايران 3.7 ميليون تومان است كه تنها 0.6 درصد از حقوق ماهانه يك ايراني صرف برق مي شود.

به عبارت ديگر ، با توجه به قدرت خريد خانوارها ، هزينه برق يك خانوار آلماني 5 درصد درآمد ماهانه و 8 برابر يك خانوار ايراني با شرايط مشابه است كه 0.6 درصد درآمد خود را براي برق پرداخت مي كنند.

مكانيسم تعرفه از صنعت برق آلمان در برابر خاموشي محافظت مي كند

با توجه به نكاتي كه گفته شد ، وقتي شبكه برق آلمان با افزايش مصرف روبرو مي شود ، قيمت برق با توجه به ميزان عرضه و تقاضا افزايش مي يابد. افزايش مشابه در قيمت برق براي هزينه برق آلمان ، از جمله مشتريان داخلي ، مشتريان صنعتي و مشتريان كشاورزي ، هزينه هاي قابل توجهي براي جلوگيري از اين هزينه و كاهش مصرف برق آنها را در پي دارد.

اين مكانيزم كه براي تعرفه ها در يكي از پيشرفته ترين كشورهاي جهان استفاده مي شود ، از بحران كمبود برق در اين كشور جلوگيري كرده است و بدون هيچ قانون و قانوني ، مي توانيم مصرف برق را در شرايط افزايش دما مديريت كنيم. به عبارت ديگر ، سازوكار تعرفه اي جديد صنعت برق آلمان را از قطع برق محافظت مي كند.

سيستم تعرفه برق ايران دليل پنهاني براي ايجاد مشكلات دارد

در همين حال ، قيمت برق ثابت و يارانه اي در ايران هيچ گونه احساسي از افزايش مصرف برق و انگيزه اي براي كاهش مصرف به مشتريان نداده است. بنابراين ، تقاضاي كنترل نشده برق با سرعت نجومي در حال افزايش است و اين امر باعث ايجاد فضاي گسترده اي از قطعي برق مي شود. نمونه اي از اين افزايش مصرف را مي توان در نصب تعداد زيادي كولر گازي پرمصرف در شهرهايي مشاهده كرد كه با گرماي شديد روبرو نيستند و شرايط آب و هوايي مرطوب مانع استفاده از كولرهاي آبي نيست.

يكي از مهمترين راههاي جلوگيري از خاموشي گسترده در صنعت برق ، تغيير نگرش در مكانيسم تعرفه صنعت برق و استفاده از تجربيات كشورهاي پيشرفته در اين زمينه است. راه اندازي بازار عرضه و تقاضاي برق ، از يك سو ، سرمايه گذاران خصوصي و دولتي را به سرمايه گذاري در صنعت برق ترغيب مي كند و از طرف ديگر ، به مصرف كنندگان داخلي ، كشاورزي و صنعتي اين امكان را مي دهد تا مصرف برق را مديريت كرده و از مصرف انرژي كمتري استفاده كنند. دستورالعمل ها. تجهيزات.

در اكثر مطالعات اقتصادي انجام شده در جهان ، سيستم تعرفه اولين عامل در جهت حركت به سمت صرفه جويي در انرژي تلقي مي شود و تنها پس از اصلاح سيستم تعرفه اي است كه انگيزه هاي لازم براي استفاده از اقدامات غير قيمتي ، فناوري تغيير مي كند ، و مصرف كاهش مي يابد. رويه ها و مقررات

223،225

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.