یکشنبه ۰۲ اردیبهشت ۰۳

چه شد كه سر سعودي‌ها به سنگ خورد؟

به مرجع تخصصي گردشگري خوش آمديد

چه شد كه سر سعودي‌ها به سنگ خورد؟

۸ بازديد

مهاسا مژدهي: در 27 آوريل ، شاهزاده بن سلمان جلوي دوربين ايستاد و قادر به كنترل تيك صورت خود نبود و با لحني توافقي گفت كه مي خواهد رابطه خوبي با ايران داشته باشد. اين سخنان توجه كسي را به خود جلب كرد كه در سالهاي اخير از دشمني با ايران دست بر نداشته است. …

چه شد كه سر سعودي‌ها به سنگ خورد؟ https://majalehirani.ir/2021/چه-شد-كه-سر-سعودي‌ها-به-سنگ-خورد؟/ مجله ايراني Fri, 07 May 2021 09:58:11 0000 بين الملل https://majalehirani.ir/2021/چه-شد-كه-سر-سعودي‌ها-به-سنگ-خورد؟/ مهاسا مژدهي: در 27 آوريل ، شاهزاده بن سلمان جلوي دوربين ايستاد و قادر به كنترل تيك صورت خود نبود و با لحني توافقي گفت كه مي خواهد رابطه خوبي با ايران داشته باشد. اين سخنان توجه كسي را به خود جلب كرد كه در سالهاي اخير از دشمني با ايران دست بر نداشته است. …

مهاسا مژدهي: در 27 آوريل ، شاهزاده بن سلمان جلوي دوربين ايستاد و قادر به كنترل تيك صورت خود نبود و با لحني توافقي گفت كه مي خواهد رابطه خوبي با ايران داشته باشد. اين سخنان توجه كسي را به خود جلب كرد كه در سالهاي اخير از دشمني با ايران دست بر نداشته است. گرچه وليعهد عربستان سعودي سخنان خود را ادامه داد و ادعا كرد كه تهران نگرش منفي دارد كه رياض با كشورهاي منطقه در مورد آنها گفتگو مي كند ، اما در واقع اين سياست جدي را به تهران داد كه در نهايت باعث مي شود تا آشاتي آماده پذيرش شود.

قبل از آمدن بايدن به كاخ سفيد ، عربستان سعودي به شدت خواستار هرگونه پيشنهاد مذاكره با ايران شد. تهران بارها گفته است كه از گفتگو با كشورهاي منطقه استقبال مي كند و خواستار حل مشكلات خاورميانه توسط كشورهاي منطقه با پيشنهاد طرح صلح است. اما اين پيشنهادات مورد استقبال سعودي قرار نگرفت. با اين حال ، پس از ادعاي برخي رسانه هاي غربي در مورد گفتگوهاي امنيتي ميان تهران و رياض در بغداد ، پسر ملك سلمان در خبري اخير تأييد كرد كه مي خواهد روابط خوبي با كشور ما برقرار كند. اكنون گفته شده است كه دو كشور در حال آماده سازي براي تمديد مذاكرات هستند.

رياض كه ديگر از طرفداران سرسخت واشنگتن نيست مجبور است مشكلات خود را در منطقه حل كند. بن سلمان مي خواهد با شكست در يمن از جنگ خارج شود و بازسازي كند. از طرف ديگر ، ايالات متحده ديگر براي حمايت از اين كشور چك سفيد امضا شده به رياض نمي دهد و بايدن به دليل اشتباهات حقوق بشري حمايت خود از بن سلمان را محدود كرده است.

واكنش هاي چرخش بن سلمان چه بود؟

بن سلمان در تلويزيون واكنش هاي التهابي بين كشورهاي عربي و اسلامي را بيان كرد. اندكي پس از انتشار تصاوير ، يك مجري و كارشناس تلويزيوني به زبان فارسي مخاطبان خود را به تماشاي برنامه دعوت كرد. يكي از اولين واكنش ها به قطري ها بود. محمد بن عبدالرحمن آل ثاني ، وزير امور خارجه قطر در يك توييت از سخنان وليعهد سعودي در مورد ايجاد روابط خوب با ايران استقبال و حمايت كرد. وزير امور خارجه قطر در توئيتي نوشت: “پايبندي به منشور ملل متحد و احترام به حاكميت كشورها و مداخله نكردن در امور آنها اساس اصلي كشورهاي متمدن و دريچه ايمني براي حفظ امنيت در منطقه و امنيت است.” جهان. “ما از درخواست وليعهد سعودي براي سياست خارجي مبتني بر حسن همجواري و مذاكره با ايران حمايت مي كنيم.

چه اتفاقي افتاد كه سعودي ها را سنگسار كردند؟

در همان زمان ، پاكستان عان عم.

نخست وزير پاكستان روز چهارشنبه در توييتر خود گفت كه تصميم صلح بين دو كشور جامعه بين المللي مسلمان را تقويت مي كند. در همين راستا ، خان ايران را “همسايه” و عربستان “نزديكترين دوست پاكستان” خواند.

محمد بن زايد ، وليعهد ابوظبي ، همچنين در توئيتر مواضع اتخاذ شده در مصاحبه اخير با محمد بن سلمان ، وليعهد عربستان ، را تحسين كرد. بن زايد در توئيتر خود نوشت كه در مصاحبه با وليعهد سعودي ، “موقعيت متعادل و تفكر عميق و ديدگاه هاي هوشمندانه و جاه طلبانه با توانايي هاي عربستان و اوضاع منطقه و جهان مشهود است.” وي گفت: رهبران سعودي به خوبي از مسير آينده اي روشن براي اين كشور و مردم آن آگاه هستند.

در تهران ، سعيد خطيب زاده سخنگوي وزارت امور خارجه ايران روز پنجشنبه 29 آوريل در پاسخ به سوالي درباره اظهارات وليعهد عربستان سعودي گفت كه تهران از بهبود روابط با رياض استقبال مي كند. خطيب زاده با بيان اينكه ايران و عربستان سعودي دو كشور مهم در منطقه و جهان اسلام هستند ، اظهار داشت: با ايده هاي خلاقانه و رويكرد گفتگو محور ، تهران و رياض براي دستيابي به اين صلح ، ثبات درگير گفتگو و همكاري هستند. مي توانيد وارد فصل جديد شويد. ” و توسعه منطقه اي. “

اظهارات وليعهد سعودي در رسانه ها منعكس شد

“رويترز نظرات او را تجزيه و تحليل كرد:”محمد بن سلمان »وليعهد سعودي موضع عمومي توهين آميز تري نسبت به ايران دارد و تلاش مي كند كاهش خصومت ديرينه با ديدگاه هاي متوازن اقتصادي و اختلافات با واشنگتن براي مقابله با رفتارهاي ارضي تهران.

به گزارش رويترز ، تنش ها ميان رياض و تهران بر اثر جنگ يمن افزايش يافته است ، در حالي كه انصارالله يمن حملات خود را به عربستان سعودي تشديد مي كند در حالي كه عربستان سعودي به دنبال جذب سرمايه گذاري خارجي است. بر اساس اين گزارش ، تنش بين دو قدرت منطقه اي پس از حملات سال 2019 به تأسيسات نفتي عربستان سعودي كه رياض ايران را به آن متهم مي كند ، بالا گرفت. با اين حال ، تهران چنين ادعايي را رد كرده است.

سياست خارجي همچنين چرخش 180 درجه وليعهد سعودي را به تلاش واشنگتن براي تغيير جهت خود از خاورميانه نسبت داد. وي گفت: “نشانه هاي فزاينده اي وجود دارد كه نشان مي دهد ايالات متحده با جديت در حال بررسي توجه خود به خاورميانه است.” كاري كه ايالات متحده در اينجا انجام نمي دهد مهم است: اطمينان دادن به شركاي امنيتي خود ، مانند گذشته ، كه هر رفتار بي پروايي داشته باشند ، از پشتيباني كامل واشنگتن برخوردار خواهند شد.

سياست خارجي به شرح زير است: خروج واشنگتن از خاورميانه ، قدرت هاي منطقه اي را مجبور به استفاده از توانايي ديپلماتيك خود كرده است. برخلاف پيش بيني هاي بدبينانه از ساختار سياست خارجي ايالات متحده ، با شروع خروج ارتش آمريكا از منطقه ، نه تنها آنارشي وجود داشت ، بلكه ديپلماسي منطقه نيز فعال بود.

طبق سياست خارجي ، خاورميانه براي دولت بايدن در اولويت است زيرا مي تواند راه هايي براي كاهش حضور خود در آنجا پيدا كند … اين است كه ديپلماسي ناگهان به گزينه مورد نظر شركاي امنيتي ايالات متحده در خاورميانه تبديل شده است.

در الاخبار ، حسين ابراهيم به جنبه ديگري از ماجرا پرداخت: “انتخاب محمد بن مسلم وليعهد سعودي روز به روز دشوارتر مي شود. زيرا او از دولت جديد ايالات متحده پشتيباني نكرده است ، به طوري كه به راحتي مي تواند هر دو آنها توانسته اند بر تخت سلطنت بنشينند و راهي براي خروج از جنگ يمن كه به يك بحران داخلي بزرگ براي عربستان سعودي تبديل شده است ، پيدا نكرده اند. بنزلمان همچنين با اسرائيل ارتباط برقرار مي كند تا مذاكرات هسته اي ايران را كه به سرعت در حال پيشرفت است متوقف كند. استفاده از تعميم؛ “بنابراين ، بازگشايي خطوط تماس با تهران يك گزينه منطقي و مطلوب براي سعودي ها در پرونده فعلي است.”

واكنش به اظهارات وليعهد عربستان نشان مي دهد كه براي همه روشن است كه ادامه اختلافات رياض با تهران امكان پذير نيست. با حمايت نابرابر واشنگتن از عربستان سعودي ، ديگر نمي تواند سياست هاي يك جانبه را دنبال كند. از سوي ديگر ، بسياري بر اين باورند كه واشنگتن ديگر نمي خواهد وقت و هزينه بيشتري براي حفظ امنيت عربستان صرف كند.

>>> همچنين بخوانيد:

منافع مشترك تهران و رياض ؛ آيا آشفتگي آنكارا مانعي براي صلح است؟
براي گفتگوي قوي با سعودي ها ، رگ خواب آنها را پيدا كنيد
با تغيير لحن ظريف و عربستان در منطقه ، پيام ايران چه بود؟
راز گفتگوي سعودي و ايراني ؛ آيا صحبت ها جدي است؟

312 310

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.