بنابراين ، هر ساله سيل پيام تبريك به روانشناسان و مشاوران مي رسد و سازمان نظام روانشناسي و انجمن هاي علمي مرتبط و برخي مراكز مشاوره برنامه هايي را ارائه مي دهند. امسال به دليل موج ويرانگر Covid 19 ، اين برنامه ها در فضاي مجازي برگزار شد. اما با نگاهي تحليلي و انتقادي مي …
يك شوخي بزرگ – مجله روز https://majale-rooz.ir/2021/04/يك-شوخي-بزرگ-مجله-روز/ مجله روز Fri, 30 Apr 2021 13:12:42 0000 عمومي https://majale-rooz.ir/2021/04/يك-شوخي-بزرگ-مجله-روز/ بنابراين ، هر ساله سيل پيام تبريك به روانشناسان و مشاوران مي رسد و سازمان نظام روانشناسي و انجمن هاي علمي مرتبط و برخي مراكز مشاوره برنامه هايي را ارائه مي دهند. امسال به دليل موج ويرانگر Covid 19 ، اين برنامه ها در فضاي مجازي برگزار شد. اما با نگاهي تحليلي و انتقادي مي …
بنابراين ، هر ساله سيل پيام تبريك به روانشناسان و مشاوران مي رسد و سازمان نظام روانشناسي و انجمن هاي علمي مرتبط و برخي مراكز مشاوره برنامه هايي را ارائه مي دهند. امسال به دليل موج ويرانگر Covid 19 ، اين برنامه ها در فضاي مجازي برگزار شد. اما با نگاهي تحليلي و انتقادي مي توان دريافت كه در كشور ما تشكيل روزي به عنوان روانشناس و بزرگداشت آن يك شوخي بزرگ است. زيرا؟ حقايق زير را در نظر بگيريد:
– در سالهاي اخير ، سازمان نظام روانشناسي و مشاوره به عنوان اتحاديه روانشناسان و مشاوران با چالشهاي زيادي روبرو شده است كه منجر به ايجاد شكاف جدي بين دو طيف روانشناس شده است. رئيس فعلي سازمان با انتقادات زيادي از سوي انجمن هاي علمي روبرو است ، اما او اين موضوع را ناديده مي گيرد و به كار خود ادامه مي دهد. يكي از مهمترين دلايل اين بي تفاوتي بي توجهي اكثر رسانه ها به ماجراهاي سازماندهي سيستم روانشناختي است ، خوب ، چه كسي نمي داند توجه يا بي تفاوتي به موضوعي با ميزان توجه رسانه ها ارتباط مستقيم دارد در مورد اين موضوع
در سال هاي اخير ، به ويژه با گسترش فضاي مجازي ، تعداد قابل توجهي از روانشناسان ، حتي كساني كه داراي مدرك مهندسي هستند ، محتواي آسيب شناسي رواني را براي عموم توليد مي كنند. متأسفانه ، با ضعف نهادهاي نظارتي و ناآگاهي ، بخش قابل توجهي از جامعه ايران روز به روز در حال افزايش است و در نتيجه ، بي اعتمادي عمومي به آموزه هاي روانشناسي وجود دارد.
– در ارديبهشت سال گذشته ، رئيس محترم سازمان نظام روانشناسي و مشاوره نامه اي به رئيس جمهور نوشتند و از وي خواستند به مناسبت روز ملي روانشناس پيامي تبريك به جامعه روانشناسان صادر كند. اكنون يك سال از آن نامه مي گذرد و رئيس جمهور محترم ترجيح داده است وقت خود را به مسائل با ارزش تري اختصاص دهد.
– در آوريل و مه 1399 ، زماني كه جامعه ايران با ترس Covid 19 مبارزه مي كرد ، بيش از هزار روانشناس و مشاور داوطلبانه با تماس وزارت بهداشت به سيستم 4030 پيوستند و روزانه به تعداد قابل توجهي از افراد نگران و ترسيده پاسخ دادند. . و سعي در آگاهي و آگاهي داشت. برخي از راه حل هاي شناختي و رفتاري براي اين آتش سوزي. اما بعداً ، وزارت بهداشت با اصرار در تصويب لايحه بهداشت روان در مجلس كه روانپزشكان را مسئول بهداشت رواني مردم مي داند و به روانشناسان به عنوان ساير متخصصان بهداشت ، بهداشت روان معرفي مي كند ، اين كمك داوطلبانه را اهدا كرد.
اگرچه رئيس جمهور تقريباً در هر جلسه در ستاد تاج ملي از كلمات و عبارات مربوط به علم روانشناسي استفاده مي كند و بارها مردم را به آرامش دعوت مي كند ، اما تاكنون وي نظرات روانشناسان را در مورد تصميمات اين ستاد و تأثير آن بر سلامت روان جامعه. نبوده است هر روانشناسي كه با تعاليم و تحقيقات روانشناسي اجتماعي آشنا باشد مي داند كه بسياري از تصميمات اين ستاد به دلايل روانشناختي مثر نبوده و مانند خرد كردن آب در هاون است ، اما كي گوش مي دهد؟
سال گذشته ، عليرغم همه محدوديت ها ، روانشناسان و مشاوران با برگزاري كارگاه هاي آموزشي و ادامه مشاوره هاي فردي ، اما يك روانشناس يا مشاور تأثيرات خود را براي جلوگيري از سيل آسيب رواني كه به طور طبيعي نتيجه اپيدمي كويد 19 بود و هست ، انجام دادند. فقر فزاينده و مشكلات اقتصادي بيشتر جامعه ايران را تحت تأثير قرار مي دهد؟ چه مي توان در مورد مرد ، زن و كودكي گفت كه امروز بيش از هر زمان ديگري طعم تلخ فقر را احساس مي كنند؟
تا زماني كه جامعه تصميم به استفاده از آموزه هاي روانشناسي در سياست ها و تصميمات خود نگيرد ، تا زماني كه جامعه به آموزه هاي جذاب اما ناكارآمد و حتي خطرناك روانشناسان متوسل نشود و تا زماني كه روان درماني و مشاوره به يك ضرورت تبديل شود ، يك روز با عنوان روانشناس و بزرگداشت وي يك شوخي بزرگ است.
* روانشناس