جمعه ۰۷ اردیبهشت ۰۳

پيروزي‌هاي محيط‌زيستي در سال ۱۳۹۹

به مرجع تخصصي گردشگري خوش آمديد

پيروزي‌هاي محيط‌زيستي در سال ۱۳۹۹

۱۱ بازديد

در اين زمينه ، من فقط به موضوعات مربوط به “كوهنوردان” (محيط هاي كوهستاني) و مواردي كه انجمن كوهنوردي ايران در آنها كم و بيش درگير است اشاره خواهم كرد ، زيرا فعاليت هاي زيست محيطي كه مردم امروز در آن مشغول هستند بيشمار است. و ليست من مي خواهم فرصت هاي زيادي خوشبختانه افرادي …

پيروزي‌هاي محيط‌زيستي در سال ۱۳۹۹ https://majale-rooz.ir/2021/03/پيروزي‌هاي-محيط‌زيستي-در-سال-۱۳۹۹/ مجله روز Sat, 27 Mar 2021 06:30:28 0000 عمومي https://majale-rooz.ir/2021/03/پيروزي‌هاي-محيط‌زيستي-در-سال-۱۳۹۹/ در اين زمينه ، من فقط به موضوعات مربوط به “كوهنوردان” (محيط هاي كوهستاني) و مواردي كه انجمن كوهنوردي ايران در آنها كم و بيش درگير است اشاره خواهم كرد ، زيرا فعاليت هاي زيست محيطي كه مردم امروز در آن مشغول هستند بيشمار است. و ليست من مي خواهم فرصت هاي زيادي خوشبختانه افرادي …

در اين زمينه ، من فقط به موضوعات مربوط به “كوهنوردان” (محيط هاي كوهستاني) و مواردي كه انجمن كوهنوردي ايران در آنها كم و بيش درگير است اشاره خواهم كرد ، زيرا فعاليت هاي زيست محيطي كه مردم امروز در آن مشغول هستند بيشمار است. و ليست من مي خواهم فرصت هاي زيادي خوشبختانه افرادي مانند محمد درويش و حسين آخاني برخي از موفقيت هايي را كه نتيجه تلاش هاي سال گذشته در صفحات اينستاگرام و غيره آنها بود ذكر كرده اند. ديدن اين فعاليتهاي م oneثر باعث خوشحالي و اميدواري مي شود كه اگر رهبران كشور همانطور كه انتظار مي رفت به وظايف خود در زمينه حفاظت از منابع طبيعي زمين عمل نكنند و گروههاي جامعه با موضوع حفاظت از طبيعت بيگانه باشند ، ماهيت كشور و تعداد آن افزايش مي يابد.

* دماوند؛ اعلام وقف قطائي از هرم اين كوه ، از روستاي ملار تا قله و صدور سندي براي اين قسمت از كوه به نام سازمان اوقاف ، التهابات زيادي را در ميان دوستداران طبيعت در كشور ايجاد كرد. در ماه آگوست. بسياري از يادداشت ها و مقالات در مطبوعات و فضاي مجازي نوشته و پيگيري شد. دوستداران محيط زيست اظهار نظر كردند كه دماوند مانند ساير كوههاي كشور به همراه دشتها ، رودخانه ها ، تالابها ، جنگلها و غيره ، طبق اصل چهل و پنجم قانون اساسي ، دارايي و ثروت عمومي و نسلي مليت ايراني است و بايد توسط سازمان جنگلداري متعلق باشد و مراتع باقي مي مانند. واكنش مردمي ، اندكي پس از انتشار سند زمين در منطقه موسوم به سازمان جنگل ها و مراتع منجر به اعلام اين خبر شد. البته فعالان محيط زيست همچنان به اين موضوع پرداخته و در برخي مناطق ديگر دماوند خواستار خروج سازمان اوقاف از حلقه مدعيان هستند.

طي دو يا سه سال گذشته ، “كميته حفاظت دماوند” به منظور حفاظت از دماوند ، جستجوي ثبت اين كوه در فهرست ميراث انساني و تنظيم كوهنوردي و گردشگري اين كوه ، “كميته حفاظت دماوند” با حضور نمايندگان دولت ها و سازمان هاي غير دولتي و شهرداري ها و شوراهاي منطقه اي را گرفته است. اين كميته كه نمونه خوبي از همكاري دولت ها و غير دولت ها است ، در تاريخ 15 بهمن مصوبه اي جامع در مورد چگونگي تمرين كوهنوردي در دماوند داشت كه در صورت اجرا مي تواند بخش عمده اي از مشكلات مربوط به كوهنوردي نامنظم را حل كند.

* رفت و آمد مكرر؛ محدوده توچال با شكوهترين چشم انداز تهران و يك اكوسيستم غني و با ارزش است كه قسمت مهمي از آب اين كلان شهر را تأمين مي كند. پس از انجمن كوهنوردان و مستندسازي ارزشهاي طبيعي و فرهنگي اين توده كوهستاني ، شوراي شهر تهران ثبت ملي اين رشته كوه را تصويب كرد. شوراي شهر در جلسه رسمي شماره 200 و 18 مورخ 18/03/2016 ، شوراي شهر شهرداري تهران را مجبور به انجام اقدامات لازم براي ثبت رسمي ايستگاه در فهرست آثار ملي كرد.

نبي – پيامبر؛ شهر آبيك از غرب ، شرق و جنوب توسط ساير كارخانه ها و تأسيساتي كه هواي شهر را آلوده مي كنند محاصره شده است. فقط از شمال كه به دامنه هاي كوه پيامبر مي پيوندد ، راه هوايي به اين شهر باز است. همچنين در اين سمت ، حذف سنگ باعث كاهش تنفس شهر شده است. نظارت ، اعتراضات ، تجمعات و اتهامات جامعه كوهنوردي و ساير دوستداران طبيعت در آبيك و شهرهاي اطراف باعث شد جمالي پور ، فرماندار قزوين ، دستور تعطيلي چندين معدن و مجبور كردن مين به معدن را تا زمان ارتكاب آن صادر كند. انجام شده. اين پروژه در حال پخش است.

Ron‌ كوه؛ اين كوه در بخش سرچاهان ، در استان فارس ، تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست “منطقه اي بدون شكار” ناميده مي شود. سال گذشته يك گروه محلي قدرتمند با كمك گروهي از كوهنوردان و فعالان محيط زيست در منطقه تشكيل شد تا وضعيت حفاظت از كوه را به “يك منطقه حفاظت شده” تبديل كند. همچنين جلوگيري از شكار غيرقانوني ، مبارزه با مراتع و آتش سوزي جنگل ها ، و جلوگيري از توسعه معدن و جايگزيني گردشگري با گاو هاي سنگين. اين فعاليتها با حمايت اداره كل محيط زيست استان بسيار م effectiveثر بوده و در حال پيشرفت است.

كلستانك؛ منطقه اي كوهستاني و جنگلي گلستانك يك “منطقه امن” در قلب منطقه حفاظت شده البرز مركزي است. در دو كيلومتري اين منطقه امن ، يك معدن سرب قديمي و متروكه وجود دارد به نام معدن سرب نصرآباد كجور. چند ماه پيش ، شركت معدن دوباره وارد منطقه شد و ادعا شد كه يك راه دسترسي از و به معدن بدون اجازه از اداره منابع طبيعي ايجاد كرده است. اهالي چندين روستاي اين منطقه نسبت به استخراج معادن در اين منطقه معترض هستند و آن را براي باغها و مزارع و همچنين سلامت آب و مناطق جنگلي مضر مي دانند. در ماه مارس ، گروهي از مردم محلي براي جلوگيري از پيشروي معدن ، گياهان محلي را در جاده اي كه توسط اپراتور توسعه يافته بود ، كاشتند.

الوند؛ اين كوه ارزشمند كه قسمت مرتفع آن در فهرست آثار ملي ثبت شده و زندگي طبيعي و فرهنگي خود را مديون شهر همدان است ، حدود بيست سال است كه هدف توسعه ويرانگر قرار گرفته است. شركت گنج نامه تله كابين ، با حمايت برخي مقامات ، به برخي از مناظر منطقه با ارزش جهاني و ملي (مانند سايت كتيبه باستان هخامنشي ، باغ هاي دره عباس آباد و چمنزار در ميدان ميشان) آسيب جدي وارد كرده است. . در ژوئن گذشته ، اين شركت مجدداً تعريض جاده گنجنامه – ميدان ميشان را آغاز كرد. اين بار حضور به موقع كوهنوردان و اعتراضات و ورود تالار شهر همدان به اين مشكل از تخريب هاي زيادي جلوگيري كرد. سپس ، موضوع حفاظت از الوند و جلوگيري از توسعه “گردشگري ماشيني” توسط كوهنوردان و مدافعان ميراث فرهنگي منطقه با جديت بيشتري پيگيري مي شود.

* ماسال ؛ در تابستان هاي روستاهاي چلسي و توتونسا و … در ارتفاعات شهر گيلان ، ماسال ، چند قلاده پلنگ زندگي مي كنند. چند سال پيش ، گروهي از مربيان محلي و چند كوهنورد (به سرپرستي محسن پورقاسم ، قهرمان كوه معلولين و تحت حمايت موسسه گنجه هابيتات) تصميم گرفتند با برجسته نشدن محلي ، خسارت ناشي از حمله پلنگ به دامها را جبران كنند. درگيري جامعه با پلنگ. اين بسيار موثر بوده و منجر به تشكيل هسته زيست محيطي در منطقه شده است. در مارس ، هفت كشاورز طي مراسمي با حضور اعضاي شوراي شهر ماسال ، شوراي دهكده چلسي ، نماينده دام و غيره غرامت دريافت كردند.

* گنجينه ملي كوهنوردي ؛ سالهاست كه انجمن كوهنوردان در حال جمع آوري مجموعه ارزشمندي از كوهنوردان پيشگام و پيشگام ، تجهيزات كوهستاني ، كتاب ، نقشه و ساير موارد است و اين مجموعه همچنان در حال گسترش است. در تماس هاي ما با شوراي شهر و شهرداري هاي مناطق 1 و 11 تهران ، آنها تخصيص يك ساختمان بزرگ مناسب براي يك گنج كوه (موزه) را پذيرفته اند. همانطور كه آقاي مسجدجامعي ، رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شورا در آخرين روزهاي سال گذشته گفت ، بودجه لازم براي اين كار نيز تصويب شده است.

* آتش؛ در بهار سال گذشته ، چندين گروه از مردم (بسياري از آنها كوهنورد بودند) در سراسر كشور تشكيل شده اند تا با كمك مقامات دولتي در خاموش كردن آتش سوزي و مراتع كمك كنند. گروه هاي محلي و بومي اغلب به دليل نزديكي محل زندگي خود به منطقه و عدم رعايت مقررات اداري ، اين فرصت را دارند تا به محل آتش سوزي بشتابند. اگر فعاليت گروه هاي محلي كه از حمايت هاي مالي و لجستيكي فعالان محيط زيست نيز برخوردار هستند نبود ، ميزان و ميزان خسارت ناشي از آتش سوزي بسيار بيشتر بود. ياد و خاطره داوطلبان اين رشته كه سال گذشته در حفاظت از ميراث طبيعي ملي درگذشتند گرامي داشته شود: البرز زارعي ، مختار خنداني ، بلال اميني ، ياسين كريمي ، احسان عزيزي ، محمد جواد مختاري ، محمد مهدي حسيني.

* تصميم گيري؛ سال گذشته ، مجموعه فعاليت هاي “شبكه سازمان هاي زيست محيطي و منابع طبيعي كشور” به گونه اي بود كه اين شبكه و سازمان هاي عضو آن و برخي سازمان هاي ديگر (NGO) در چندين مورد با سازمان هاي دولتي و (محيط زيست ، جنگل ها و مناطق مرتفع) مشورت كردند ) ، وزارت نيرو ، شهرداريها ، …) يا پروژه هاي زيست محيطي را اجرا كرده اند. به عبارت ديگر ، سازمان هاي مردمي در تصميم گيري ها و ايجاد فضاهاي اجتماعي جايگاه شايسته اي پيدا خواهند كرد و اين چيزي نيست جز نتيجه سه يا چهار دهه فعاليت و حضور در صحنه جامعه.

235231

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.