به گزارش ايرنا ، عليرضا رزم حسيني در مصاحبه اي افزود: “فراخوان سالها 11 سال متوالي يك مشكل اقتصادي بوده است و سه سال گذشته” رونق توليد “،” جهش در توليد “،” حمايت از توليد “ناميده مي شود. و “بازدارندگي” بسيار مهم و نشانه “. اين نشان مي دهد كه استراتژي ايران توليد و رونق …
رشد ۷ درصدي صنعت ايران در شرايط تحريم https://majale-rooz.ir/2021/03/رشد-۷-درصدي-صنعت-ايران-در-شرايط-تحريم/ مجله روز Fri, 26 Mar 2021 06:22:23 0000 عمومي https://majale-rooz.ir/2021/03/رشد-۷-درصدي-صنعت-ايران-در-شرايط-تحريم/ به گزارش ايرنا ، عليرضا رزم حسيني در مصاحبه اي افزود: “فراخوان سالها 11 سال متوالي يك مشكل اقتصادي بوده است و سه سال گذشته” رونق توليد “،” جهش در توليد “،” حمايت از توليد “ناميده مي شود. و “بازدارندگي” بسيار مهم و نشانه “. اين نشان مي دهد كه استراتژي ايران توليد و رونق …
وي با بيان اينكه وزارت صنعت به عنوان يكي از واحدهاي متولي توليد تمام تلاش خود را براي حمايت از توليد انجام مي دهد ، افزود: براي سال جديد چندين برنامه از جمله حمايت جدي از بخش توليدي ، اعطاي تسهيلات بانكي ، تسهيل صدور مجوز به دستور كار فعال است.
رزم حسيني افزود: اكنون پروانه هاي توليد در شهرك هاي صنعتي يك روزه اعطا مي شود و ما به دنبال اين هستيم كه قوانين شهرك ها بسيار نرمتر باشد و امسال اين كار را خواهيم كرد.
وزير صنعت ادامه داد: نكته دوم بحث معادن است ، زيرا ما بيش از 6000 معدن راكد در كشور داريم يا در اختيار افرادي هستيم كه كار نكرده اند. در پايان ماه آوريل ما طرحي را براي پاكسازي اين مين ها و قرار دادن آنها در اختيار متقاضيان واجد شرايط از طريق مزايده ارائه خواهيم داد.
رزم حسيني در مورد عملكرد سيستم جامع معاملات گفت: “نكته ديگر سيستم تجارت جامع است كه مورد انتقاد قرار مي گيرد.” اكنون تقريباً 70٪ اين سيستم كارآمد است و از زمان ورود ، تحويل ، انبار تا توزيع كالاها در بازار تا حدودي در اين سيستم ثبت شده است.
وزير صنعت ادامه داد: بيش از 550 هزار انبار در سيستم بازرگاني ثبت شده است و مي توانيم بيشتر كالاهايي را كه مبدا آنها در اين سيستم مشخص است پيگيري كنيم. كالاهايي كه منبع توليد مشخصي دارند نيز همين است. به نوعي برخي از واحدهاي بزرگ توليدي ما در اين سيستم ثبت شده اند.
وي با تأكيد بر اينكه ما بايد حقيقت را بيان كنيم ، گفت: “ما چهار يا پنج دهه در اين زمينه مانده ايم و به نوعي بايد اين خلا را پر كنيم.” ورود تدريجي اطلاعات نزديك به چهار ميليون محصول به سيستم ، ارائه و آموزش نرم افزار و سيستم و فرهنگ سازي براي استفاده ، كاري زمان بر است.
وزير صنعت ، معدن و تجارت يادآور شد: البته اتفاق خوبي افتاده است و دو ماه پيش در وزارت صنعت به عنوان حافظ اين كار ، امضاي الكترونيكي را در حوزه بهداشت اعلام كرديم كه امروز نيز اجرا مي شود تقريباً در همه بخشهاي بهداشتي ؛ البته دولت الكترونيكي به تدريج در تمام شبكه هاي دولتي در حال استقرار است و من معتقدم به زودي همه ما مي توانيم از سيستم دولت الكترونيكي بهره مند شويم.
رزم حسيني در برابر مقاومت در برابر تغييرات بازار و كاستي ها و ايجاد موانع قانوني براي مقابله با نقض حقوق بشر گفت: بخشي از اين مسئوليت مجلس است كه همچنين رابطه خوبي با كميسيون صنايع دارد ؛ ما مقررات را تنظيم مي كنيم قوانين مزاحم و زائدي كه در راه توليد است ؛ ما پارلماني را منصوب و خدمت كرده ايم و امسال با كمك مجلس شوراي اسلامي پيگيري خواهيم كرد تا آن را حذف كنيم.
وي به مشكلات اوايل سال گذشته اشاره كرد و گفت: “سال گذشته ، در اين زمان ، ما در توليد ماسك ، شوينده ، پنكه و سلاح كه مردم به دليل تاج به آنها نياز داشتند ، مشكل داشتيم.” امروز 22 ميليون ماسك N 95 در ايران توليد مي شود و ما صادر كننده هستيم. توليد فن معمولاً در كارخانه اي در خراسان رضوي انجام مي شد اما در ماه هاي اخير كارخانه ديگري در تهران راه اندازي شد و ما به صادر كننده تبديل شديم. در تمام مواردي كه برنامه ريزي نشده بود و با بحران روبرو بوديم ، امروز به صادر كننده تبديل شده ايم و انواع شوينده ها در كشور وجود دارد.
رزم حسيني فرقه سال گذشته را “جهش توليد” بسيار مهم دانست و گفت: ما در بيش از 19 زمينه صنعتي رشد كرده ايم. در سال 1999 ، نرخ رشد صنعتي رشد اقتصادي ايران به بيش از 7.5 درصد مي رسد و طبق اعلام بانك مركزي ، در اول مارس 7 درصد بود كه پيش بيني مي كنيم در صورت نشان دادن آمار در اين ماه ، به 7.5 درصد برسد.
وي با بيان اينكه رسانه ها ، به ويژه رسانه ملي ، نكات منفي و مثبت اقتصاد ايران را بيان مي كنند ، گفت: “بخاطر داشته باشيد كه اين امر در چارچوب تحريم ها و تاج گذاري است ، در حالي كه 2.5 ميليارد دلار خسارت تاج گذاري به اقتصاد بين الملل و به همه كشورهايي كه آسيب مي بينند. ” در ايران با وجود تحريم ، رشد اقتصادي هفت درصدي را تجربه كرده ايم.
وزير صنعت ادامه داد: ما با ممنوعيت واردات كالاهاي غيرضروري كه به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامي صادر شد ، حدود 6 ميليارد دلار پس انداز كرديم. ما سه ميليارد دلار توليد داخلي داشتيم كه در مجموع صرفه جويي مي كند تقريباً نه ميليارد دلار ، و ما ادامه خواهيم داد.
وي تاكيد كرد: ما مي خواهيم توليد داخلي را تسهيل كنيم ، اگرچه اين محصولات بايد رقابتي باشند و بايد به اين نكته توجه كنيم كه اگر مي خواهيم محصولات ايراني از كيفيت خوبي برخوردار باشند ، بايد فضاي بازار ايران رقابتي باشد.