جمعه ۰۷ اردیبهشت ۰۳

پيرنشين ها؛ محلي براي تبادل اطلاعات

به مرجع تخصصي گردشگري خوش آمديد

پيرنشين ها؛ محلي براي تبادل اطلاعات

۱۸ بازديد

مجله ايراني / تهران يك محقق ميراث فرهنگي گفت: “يكي از ويژگي هاي ورود خانه هاي قديمي و سنتي كه به وفور در بيشتر مناطق ايران و در بافت هاي تاريخي به ويژه معابد اصفهان و روستاهاي اطراف ديده مي شود ؛ هر دو درب خانه در آنجا سكوهايي در كنار آن هستند محسن هادي …

پيرنشين ها؛ محلي براي تبادل اطلاعات https://majalehirani.ir/2021/پيرنشين-ها؛-محلي-براي-تبادل-اطلاعات/ مجله ايراني Sat, 06 Feb 2021 04:20:27 0000 فرهنگ و هنر https://majalehirani.ir/2021/پيرنشين-ها؛-محلي-براي-تبادل-اطلاعات/ مجله ايراني / تهران يك محقق ميراث فرهنگي گفت: “يكي از ويژگي هاي ورود خانه هاي قديمي و سنتي كه به وفور در بيشتر مناطق ايران و در بافت هاي تاريخي به ويژه معابد اصفهان و روستاهاي اطراف ديده مي شود ؛ هر دو درب خانه در آنجا سكوهايي در كنار آن هستند محسن هادي …

مجله ايراني / تهران يك محقق ميراث فرهنگي گفت: “يكي از ويژگي هاي ورود خانه هاي قديمي و سنتي كه به وفور در بيشتر مناطق ايران و در بافت هاي تاريخي به ويژه معابد اصفهان و روستاهاي اطراف ديده مي شود ؛ هر دو درب خانه در آنجا سكوهايي در كنار آن هستند

محسن هادي طحان زواره در گفت وگو با مجله ايراني اظهار داشت: صحنه بخشي از خانه هاي قديمي بوده است كه جدا از زيبايي ، از نظر اندازه و درب خانه متفاوت است.

وي ادامه داد: اين سكوها كه با نام پيرشين و تالاك آباد (يكي از روستاهاي منطقه زواره) در زره نيز شناخته مي شوند ، در وزن “زمونه” به “بلون” معروف هستند.

اين پژوهشگر ميراث فرهنگي توضيح داد: افراد قديمي آجر يا آجر بودند ، در همان زمان محل استراحت و همچنين گفتگو با صاحبخانه بودند. همچنين در هنگام انتظار براي ورود به خانه يا گفتگو با همسايگان ساخته شده و براي برقراري ارتباط استفاده مي شود.

به گفته هادي طحان ، عصرها مرداني از خانه و محله اي براي از بين بردن خستگي و تعويض اطلاعات و برقراري نوعي ارتباط سنتي و م onثر بر روي سكوها مي نشينند.

وي با بيان اينكه اين سكوها براي خانمها اختصاص داشت زماني كه مردان در خانه نبودند ، گفت: زنان همسايه از اين سكوها به عنوان وسيله اي براي ارائه و انتقال اخبار ، تبادل اطلاعات و دريافت اخبار استفاده مي كردند.

“در عصري كه هيچ رسانه يا فناوري اطلاعات وجود نداشت ، محقق ميراث فرهنگي اظهار داشت كه اين نوع ارتباط سنتي بسيار كارآمد و ضروري است.”

وي گفت: اگرچه ورودي خانه ها ساده و متواضع به نظر مي رسيد ، اما يك عنصر ارتباطي مورد توجه قرار گرفت و نشانگر فرهنگ غني ايراني – اسلامي است.

به گفته هادي طحان ، زيباترين چيز اين است كه اگر عابري بار روي شانه اش باشد و خسته شود ، آن را به راحتي روي صحنه قرار مي دهد و حتي پس از استراحت نيز راه خود را ادامه مي دهد و در واقع اين يك مزيت عمومي است به جز ساختمان. و اين نشانه ارتباط خوب بين مردم بود.

وي با ابراز تأسف از تخريب ساختمان ، افزود: متأسفانه در بافت تاريخي زورا ، تعدادي از اين سكوها (افراد مسن) در حال تخريب هستند و چون اين سكوها خارج از خانه ها هستند ، در گذشته بيشتر ” تخريب شده توسط شهرداري ها. “آنها آجر و آجر جمع كردند و عملاً اين سكوها را از بين بردند و آسفالت را جايگزين آنها كردند ، در حالي كه اين سكوها بخشي از خانه هستند.

در همين حال ، هادي طحان گفت: “در اين ارتباط بين ميراث فرهنگي و شهرداري ، شهرداري در معرض تخريب قرار دارد و ما اميدواريم كه موانع برداشته شود و اين ساختمان هاي قديمي و ساختمان مرمت شود. وارد مي شود و انجام مي شود سريع. “
انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.