جمعه ۱۸ خرداد ۰۳

حضور ثبات‌ساز منطقه‌اي – مجله روز

به مرجع تخصصي گردشگري خوش آمديد

حضور ثبات‌ساز منطقه‌اي – مجله روز

۲۱ بازديد

رهبر جمهوري اسلامي در بيانيه اي گفت: “حضور جمهوري اسلامي در منطقه بي ثبات كننده است و بي ثباتي را از بين مي برد.” همانطور كه همه در سوريه و عراق ديدند. “بنابراين ، اين حضور قطعي است و بايد وجود داشته باشد و وجود خواهد داشت.” وي همچنين با استناد به اعتراف يك متخصص …

حضور ثبات‌ساز منطقه‌اي – مجله روز https://majale-rooz.ir/2021/01/حضور-ثبات‌ساز-منطقه‌اي-مجله-روز/ مجله روز Sat, 09 Jan 2021 13:06:11 0000 عمومي https://majale-rooz.ir/2021/01/حضور-ثبات‌ساز-منطقه‌اي-مجله-روز/ رهبر جمهوري اسلامي در بيانيه اي گفت: “حضور جمهوري اسلامي در منطقه بي ثبات كننده است و بي ثباتي را از بين مي برد.” همانطور كه همه در سوريه و عراق ديدند. “بنابراين ، اين حضور قطعي است و بايد وجود داشته باشد و وجود خواهد داشت.” وي همچنين با استناد به اعتراف يك متخصص …

رهبر جمهوري اسلامي در بيانيه اي گفت: “حضور جمهوري اسلامي در منطقه بي ثبات كننده است و بي ثباتي را از بين مي برد.”

همانطور كه همه در سوريه و عراق ديدند. “بنابراين ، اين حضور قطعي است و بايد وجود داشته باشد و وجود خواهد داشت.” وي همچنين با استناد به اعتراف يك متخصص مشهور از انديشكده American Enterprise تأكيد كرد كه “ايالات متحده منافع خود ، منافع خود را در بي ثباتي منطقه در شرايط فعلي مي بيند”.
مايكل لادن ، يك نومحافظه كار جمهوري خواه كه مشاور شوراي امنيت ملي و وزارت امور خارجه بوده است ، در كتاب خود ، سياست هاي رياست جمهوري و سير جنگ دوم عراق ، نقش بي ثبات كننده دولت ها را تأييد كرد. متحد در غرب آسيا. ثبات يك كلمه بي فايده آمريكايي و مفهومي گمراه كننده است. ما خواهان ثبات در ايران ، عراق ، سوريه ، لبنان و حتي عربستان نيستيم. “ما مي خواهيم همه چيز را تغيير دهيم. مسئله اصلي اين است كه چگونه بي ثبات كنيم.”

فروپاشي اتحاد جماهير شوروي در سال 1391 باعث شد تا ايالات متحده حضور خود را در غرب آسيا به عنوان يك قدرت برتر تقويت كند. امنيت رژيم صهيونيستي با بي ثبات سازي كشورهاي مسلمان منطقه يكي از اهداف اصلي سياست هاي آمريكا بود. حوادث مشكوك 11 سپتامبر نيز حضور نظامي ايالات متحده در افغانستان را شكل داد و پس از آن ايالات متحده به بهانه حمله عراق به كويت.
در واقع ، پس از دهه 1990 ، ايالات متحده تلاش كرد تا با جلوگيري از حضور موثر ساير بازيگران منطقه اي و فرامنطقه اي ، منافع امنيتي و نظامي خود را در غرب آسيا تامين كند. با اين كار ، ايالات متحده به دنبال بي ثباتي سوريه و عراق بود تا بر اسرائيل در منطقه تسلط يابد و با تجزيه اين كشورها مرزهاي جغرافيايي را تغيير دهد. جنگهاي قدرت با تجهيز گروههاي تكفيري ، تقسيم اختلافات بين مذاهب اسلامي و استفاده از بازيگران مرتجع از مناطقي مانند عربستان سعودي براي اهداف آمريكايي صورت گرفت.

در اين ميان ، ظهور جمهوري اسلامي ايران به عنوان مهمترين و تأثيرگذارترين قدرت منطقه اي يكي از موانع جدي در رسيدن به اهداف ايالات متحده بود. ايران با مخالفت جدي با تغيير مرزهاي جغرافيايي و از هم پاشيدگي عراق و سوريه ، با حمايت از حاكميت ملي و تماميت ارضي اين كشورها ، نه به صورت شفاهي ، براي كمك به كشورهاي دوست خود شتافت. ، اما در عمل نقش بي بديل شهيد سردار سليماني و شهداي مدافع حرم در اين زمينه انكارناپذير است.
ايران به دعوت دولت هاي عراق و سوريه به طور قانوني وارد آسياي غربي شد و اين حضور مشروع باعث شكست تروريسم ، به ويژه گروه تكفيري داعش و كاهش حضور نامشروع شد. از كشورهاي هژمونيك ، از جمله ايالات متحده است.
حضور ايران ، همانطور كه ثبات و امنيت را براي كشورهاي آسياي غربي به ارمغان آورد ، توسط اين كشورها راضي بود و “محور مقاومت” در برابر استكبار و صهيونيسم را ايجاد و تقويت كرد و نقش بي ثبات كننده ايالات متحده.

محور مقاومت كه يكي از موفقيت هاي حضور و نفوذ ايران در آسياي غربي بود ، شامل چندين كشور و جنبش هاي ضد صهيونيستي از جمله لبنان ، فلسطين ، سوريه ، عراق و ايالات متحده بود. يمن محوري كه در يك مبارزه مداوم با عوامل و گروه هاي تروريستي آمريكايي معادلات منطقه را تغيير داد. مهمترين تأثير نفوذ مشروع ايران در آسياي غربي اين بود كه فلسطين در جهان اسلام شماره يك شود و روحيه مقاومت در برابر مردم منطقه براي مقابله با رژيم صهيونيستي تقويت شود.
قدرت و توانايي هاي ايران در منطقه نه تنها عراق و سوريه را از توطئه هاي استكبار در امان نگه داشت ، بلكه مردم لبنان ، يمن و افغانستان را از سياست هاي پنهان آگاه كرد. از ايالات متحده براي بي ثبات كردن كشورهاي خود و مقاومت در برابر آنها. ايران با تأكيد بر حفظ تماميت ارضي افغانستان و محافظت از ثبات و امنيت پايدار و آموزش روابط سازنده اي با افغانستان بر اساس جنبه هاي مشترك فرهنگي ، سياسي ، امنيتي و اقتصادي برقرار كرد. بر اساس آرا of مردم آن كشور
امروزه نه تنها كشورهاي غرب آسيا بلكه كشورهاي بزرگي مانند چين و روسيه نيز ايران را به عنوان كشوري با ثبات در منطقه مي دانند و موفقيت برنامه هاي آنها در اين منطقه به همكاري و همكاري بستگي دارد. ارتباط با ايران. آنها معتقدند كه در آينده ، با وجود كشوري مانند ايران و اعضاي محور مقاومت ، غرب آسيا قدرتمند ، تأثيرگذار ، قاطع و سرنوشت ساز خواهد بود.

بيانات رهبر معظم انقلاب در سالگرد قيام مردم قم در 7 ژانويه نشان مي دهد كه ايران به عنوان كشوري با ثبات و قدرتمند مي تواند و بايد محور ثبات و امنيت در براي ايجاد امنيت سياسي و اقتصادي پايدار در آسياي غربي ، به ويژه در خليج فارس و منطقه خزر. اين بيانيه نشان مي دهد كه حضور مجاز و مجاز ايران در غرب آسيا به كشورهاي دوست كمك مي كند و هدف آن تقويت ثبات و امنيت اين كشورها است.
امروزه كشورهاي مسلمان در آسياي غربي توانايي ايجاد امنيت و ثبات را دارند و كساني كه كاخ سفيد را به تصويب رسانده اند بايد بدانند كه ايالات متحده امنيت و ثبات را تأمين نخواهد كرد و مدل امنيت جمعي با حضور كشورها در منطقه نرم مي شود. مسير دوستي ، صلح و ثبات در منطقه خواهد بود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.