زمستان امسال مانند زمستان گذشته و زمستان گذشته و زمستان سالهاي گذشته ، گرد و غبار مرگ در آسمان پايتخت و استانهاي بزرگ كشور جاي گرفته است. غباري كه سالها براي آن چاره اي جز “دعا براي باد و باران” و هر بار معرفي منبع جديدي وجود ندارد. يك بار مسئوليت كيفيت بنزين و يكبار …
در تاريكي قدم بزنيد و مازوت بخوريد! https://majale-rooz.ir/2021/01/در-تاريكي-قدم-بزنيد-و-مازوت-بخوريد/ مجله روز Fri, 01 Jan 2021 00:04:35 0000 عمومي https://majale-rooz.ir/2021/01/در-تاريكي-قدم-بزنيد-و-مازوت-بخوريد/ زمستان امسال مانند زمستان گذشته و زمستان گذشته و زمستان سالهاي گذشته ، گرد و غبار مرگ در آسمان پايتخت و استانهاي بزرگ كشور جاي گرفته است. غباري كه سالها براي آن چاره اي جز “دعا براي باد و باران” و هر بار معرفي منبع جديدي وجود ندارد. يك بار مسئوليت كيفيت بنزين و يكبار …
زمستان امسال مانند زمستان گذشته و زمستان گذشته و زمستان سالهاي گذشته ، گرد و غبار مرگ در آسمان پايتخت و استانهاي بزرگ كشور جاي گرفته است. غباري كه سالها براي آن چاره اي جز “دعا براي باد و باران” و هر بار معرفي منبع جديدي وجود ندارد. يك بار مسئوليت كيفيت بنزين و يكبار ديگر حجم ترافيك است. اين بار اما صحبت از “مازوت” است. همان محصولي كه زندگي بشر را تهديد مي كند دشمن محيط زيست نيز هست.
به گزارش مجله روز ، فصل اول اين فاجعه به عدم تعادل بين توليد و مصرف گاز در كشور برمي گردد. اخيراً مديرعامل شركت ملي گاز اعلام كرده است كه توليد گاز تازه در كشور به 900 ميليون متر مكعب رسيده و در دسترس بخشهاي داخلي ، صنايع و نيروگاهها است.
با توجه به اينكه صادرات گاز ايران محدود به عراق ، تركيه و ارمنستان است و هيچ خبري از صادرات گاز به ساير كشورهاي همسايه نيست ، چه رسد به اروپا ، انتظار مي رود حداقل بتوانيم ديدار كنيم تقاضاي داخلي. اما آنچه اتفاق افتاده اين است كه ، به دليل مصرف زياد گاز در بخش داخلي ، گاز از صنايع و نيروگاه ها قطع شده و اكنون نيروگاه ها مجبور به استفاده از سوخت دوم يا همان سوخت.
به نظر مي رسد كه نام زمستان به مرز هشدار دهنده مصرف گاز در كشور ، به ويژه در بخش داخلي گره خورده است و جالب است كه خلا promoting ترويج فرهنگ بهينه سازي مصرف ، مسئوليتي را بر دوش نمي كشد. اگرچه يك سيستم ملي بهسازي و بهينه سازي براي موتورخانه هاي واحدهاي مسكوني و تجاري نيز ايجاد شده است ، اما در عمل به نظر نمي رسد كه گامي جدي در اين زمينه برداشته شده باشد ، كه چنين نبود. اگر حذف شده بود
از طرف ديگر ، س questionال اين است كه آيا ساخت و ساز و عايق بندي ساختمان ها كنترل مي شود؟ چرا از پنجره هاي دو جداره و نصب سيستم هاي كنترل درجه حرارت محلي در برخي از ساختمان ها ياد نمي شود؟
البته نبايد ضرورت همكاري مردم در اين زمينه و پوشيدن لباس مناسب در زمستان را فراموش كنيم. گفته مي شود براي هر درجه كاهش دما در سيستم هاي گرمايشي ، ميزان توليد يك فاز پارس جنوبي صرفه جويي مي شود. با همه اينها و تصديق اينكه ما افراد پرمصرفي هستيم ، اما انگشت افراد تا كي بايد مقصر باشد؟
به نظر نمي رسد اين دومين توليدكننده بزرگ گاز در جهان باشد كه با كاهش دما سوخت ريه هاي مردم خود را تأمين مي كند. با اين حال ، برخي اين حادثه را به تحريم مرتبط دانسته و گفته اند چون تحريم ها مانع فروش مازوت شده و مخازن سوخت را پر كرده است ، ما مجبور شده ايم كه مازوت را در نيروگاه ها بسوزانيم. ؛ اين مشكل موجب تأييد و تكذيب هاي بسياري شده است ، اما مسئله مهم سلامتي افرادي است كه مي سوزند ، نه تأييد و انكار اين مقام و اين مقام
جالبتر از همه ، راه حلي است كه براي اين موضوع انديشيده شده است. همان سكوت 9 شب بعد در پايتخت! پروژه اي به نام تنظيم روشنايي كه براي ايجاد ثبات در شبكه برق و كاهش مصرف گاز براي توليد برق انجام شده است. گفته مي شود كه بهبود روشنايي جاده باعث صرفه جويي در مصرف يك ميليون ليتر سوخت و كاهش مصرف گاز از نيروگاه ها و گرمايش لازم در مناطق سردسير مي شود. همچنين تأكيد شده است كه در زمان رفت و آمد زياد رفت و آمد زياد نيست و در بسياري از مكان ها اين مقدار روشنايي تا اواخر شب تا صبح نيازي نيست.
جالب تر اينكه واقعيت اين است كه اين طرح فقط براي پايتخت اجرا شده است ، كما اينكه ساكنان ساير شهرهاي صنعتي كه تحت تأثير استفاده از مازوت قرار گرفته اند ، ريه ندارند. بايد پرسيد كه زندگي و امنيت رواني شهروندان در اين طرح كجاست؟
البته ناگفته نماند كه همان مصرف مازوت به طور مداوم توسط چندين مقام تأييد و تكذيب مي شود ، در حالي كه محيط زيست و ساير ارگان هاي مسئول مصرف مازوت در نيروگاه ها ، اطلاعات شركت را رد كرده اند كنترل كيفيت هواي تهران نشان مي دهد كه غلظت آلاينده ها در ماه هاي نوامبر و دسامبر سال جاري است. دي اكسيد گوگرد در ايستگاه هاي جنوب غربي و جنوب تهران افزايش يافته است.
نيازي به گفتن نيست كه افزايش غلظت اين آلاينده ارتباط مستقيمي با مصرف گازوئيل در نيروگاه ها و صنايع دارد. بنابراين ، طبق اطلاعات شركت كنترل كيفيت هواي تهران ، مي توان نتيجه گرفت كه يكي از مهمترين دلايل آلودگي هواي تهران در روزهاي اخير ممكن است سوزاندن سوخت در تهران باشد. نيروگاه ها و صنايع استان تهران و حتي اطراف آن.
انتهاي پيام